AVSLØRT: Norges største dopingfabrikk

En norsk mann i 40-åra har erkjent å ha stått bak det som kan være den største dopingfabrikken noensinne her til lands. Over en tiårsperiode produserte han flere millioner piller med en gateverdi opp mot ti millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det hele har foregått i garasjen på mannens bopel i Trondheim.

- Selve produksjonen av disse pillene kan foregå veldig greit i garasjen, sier Bjørn Kattem, leder for etterforskningsseksjonen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han opplyser at det først og fremst dreier seg om produksjonen av anabole steroider.

I midten av november ble den norske mannen i 40-åra pågrepet av politiet. Saken ble først omtalt av Adresseavisen.  Hjemme hos ham fant politiet produksjonsutstyr, pakkeposer og hele 140 kilo pulver.

Produserte i ti år Mannen har overfor politiet erkjent å ha holdt på med dette i svært stor skala over lengre tid.

- Det er grunn til å tro at dette er den største produksjonsenheten politiet har kommer over, tatt i betraktning at den har foregått over en så lang periode, sier Kattem til Dagbladet.

Prouksjonen har ifølge politiet foregått over en periode på nærmere ti år. På den tida har mannen produsert flere millioner piller, som en del av en organisert gruppe.

Store beløper Den enorme mengden doping har en svært stor gateverdi. Ifølge Adresseavisen er det snakk om verdier opp mot ti millioner kroner.

Saken springer ut av politiets intensivering av jakten på doping-produsentene her til lands i den såkalte Operasjon Gilde, som begynte i slutten av 2011. I februar i år skrev Dagens Næringsliv om det omfattende miljøet knyttet opp mot et miljø på nettet kjent som Anabolic Forums.

Politiet har seinere stanset nettstedet og gjort beslag i databasene.

- Slik vi ser det er det mye som tyder på at Trondheim har vært sentrum for denne typen aktivitet i flere år, sier Kattem til Dagbladet.

Han opplyser at nærmere 70 personer har blitt siktet etter at politiet satte i gang operasjonen.

- Så langt kan vi si at operasjonen har vært vellykket. Vi har gjort mange beslag og vi har fått stengt dette forumet på nettet. Vi har klart å avdekke større produksjonsenheter, sier han.

Mannens forsvarer, Jon Reidar Aae, forteller til Dagbladet at klienten har erkjent forholdet.

- Min klient har for sin del lagt kortene på bordet og erkjent sin delaktighet i dette, sier Aae, som påpeker at det ennå ikke er tatt ut tiltale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer