Starbucks i Kina:

Avslørt: Serverte gammel mat

Starbucks bekrefter at de har servert utgått mat ved to restauranter i Kina.

STARBUCKS: Den amerikanske kaffekjeden har nærmere 5400 utsalgssteder i Kina. Restauranten på bildet ligger i Shenzhen city, og er ikke blant restaurantene som serverte gammel mat. Foto: NTB / Imagine China / REX
STARBUCKS: Den amerikanske kaffekjeden har nærmere 5400 utsalgssteder i Kina. Restauranten på bildet ligger i Shenzhen city, og er ikke blant restaurantene som serverte gammel mat. Foto: NTB / Imagine China / REX Vis mer
Publisert

Starbucks i Kina er i hardt vær, etter at det ble oppdaget at to av deres restauranter serverte utgått mat til kundene sine.

Ifølge den statsstøttede avisa The Beijing News skal den ene ha brukt gammel sirup til å lage den populære drikken matcha latte. Den andre restauranten skal ha solgt bakervarer som skulle ha vært kastet.

Forholdene skal ha blitt avslørt i det avisa beskriver som en «undercover-undersøkelse». Begge restaurantene ligger i byen Wuxi i den østlige delen av Kina.

Massiv oppmerksomhet

Saken har fått massiv oppmerksomhet i kinesiske sosiale medier.

Ifølge Reuters har Starbucks' svar på avsløringene til nå generert mer enn 50 millioner sidevisninger på det sosiale nettverket Weibo.

SMADRES: Lastebilen smadrer inn i kontoret. Hendelsen skjedde den 20. November i Zhengzhou City i Kina. Video: KameraOne. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Noen skal ha uttrykt skuffelse, mens andre virket å være bekymret for at dette er et mer utbredt problem, ifølge nyhetsbyrået.

- Hvis Starbucks er som dette, så blir jeg bekymret for de andre kaffebarene. Starbucks blir gransket fordi det er et utenlandsk merke, skriver en Weibo-bruker.

Først kunne kjeden opplyse om at de hadde stengt de to aktuelle restaurantene for å gjennomføre undersøkelser av saken, ifølge CNN.

Bekreftet avvik

Seinere kunne Starbucks bekrefte at de to restaurantene hadde brutt regelverket for håndtering av mat. Kjeden vedgår at de ikke har vært årvåkne nok når det gjelder trygg mathåndtering.

DØDSLEK: To gutter i Xianning i Kina har kommet seg opp på taket på av en 22-etasjers bygning og bestemmer seg for å hoppe rundt på taket. Reporter: Christian Fjermeros Vis mer

Etter at det lokale mattilsynet i byen Wuxi hadde undersøkt forholdene ved de to restaurantene, sier de at de har gjennomført ytterligere inspeksjoner ved alle de 82 Starbucks-restaurantene i byen.

Ifølge CNN skal mattilsynet ha rapportert om ytterligere 15 mangler. Blant annet skal ikke ansatte ha brukt hodeplagg på jobb, og restauranter skal ikke ha ha fylt ut desinfeksjonslistene sine.

- Beklager på det dypeste

Mandag denne uka utstedte den amerikanske kjeden en unnskyldning, og sier de vil gjennomføre inspeksjoner og lære opp de ansatte hos samtlige av sine drøyt 5400 utsalgssteder i Kina.

- Vi beklager på det dypeste til alle Starbucks sine kunder, skrev kjeden på sin offisielle Weibo-konto, ifølge CNN.

Ved siden av USA, er nettopp Kina det største markedet for Starbucks. Kjeden har hele 5360 utsalgssteder i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer