Starbucks i Kina:

Avslørt: Serverte gammel mat

Starbucks bekrefter at de har servert utgått mat ved to restauranter i Kina.

STARBUCKS: Den amerikanske kaffekjeden har nærmere 5400 utsalgssteder i Kina. Restauranten på bildet ligger i Shenzhen city, og er ikke blant restaurantene som serverte gammel mat. Foto: NTB / Imagine China / REX
STARBUCKS: Den amerikanske kaffekjeden har nærmere 5400 utsalgssteder i Kina. Restauranten på bildet ligger i Shenzhen city, og er ikke blant restaurantene som serverte gammel mat. Foto: NTB / Imagine China / REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Starbucks i Kina er i hardt vær, etter at det ble oppdaget at to av deres restauranter serverte utgått mat til kundene sine.

Ifølge den statsstøttede avisa The Beijing News skal den ene ha brukt gammel sirup til å lage den populære drikken matcha latte. Den andre restauranten skal ha solgt bakervarer som skulle ha vært kastet.

Forholdene skal ha blitt avslørt i det avisa beskriver som en «undercover-undersøkelse». Begge restaurantene ligger i byen Wuxi i den østlige delen av Kina.

Massiv oppmerksomhet

Saken har fått massiv oppmerksomhet i kinesiske sosiale medier.

Ifølge Reuters har Starbucks' svar på avsløringene til nå generert mer enn 50 millioner sidevisninger på det sosiale nettverket Weibo.

Noen skal ha uttrykt skuffelse, mens andre virket å være bekymret for at dette er et mer utbredt problem, ifølge nyhetsbyrået.

- Hvis Starbucks er som dette, så blir jeg bekymret for de andre kaffebarene. Starbucks blir gransket fordi det er et utenlandsk merke, skriver en Weibo-bruker.

Først kunne kjeden opplyse om at de hadde stengt de to aktuelle restaurantene for å gjennomføre undersøkelser av saken, ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer