Avslørt!

Vannfilterselgeren ble arrestert for å forgifte drikkevannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som alle andre paranoide sjeler har du sikkert tenkt tanken. Selgere gjør hva som helst for å øke salget av sitt produkt. Virusselskapene lager sikkert virus, har du tenkt, og Microsoft vet garantert om sikkerhetshullene i programvaren de lager.

Og selv om paranoiaen som oftest er fullstendig ubegrunnnet, kan du ikke slappe helt av. I hvert fall ikke hvis du utsettes for selgere av denne overivrige kineserens kaliber:

Cao Qian ble i helgen arrestert for å ha forgiftet vannreservoaret i en landsby i Henan med insektsgift. Arrestasjonen kom etter at 42 mennesker var innlagt på sykehus med forgiftning etter å ha drukket vannet.

Qian driver nemlig en butikk som selger vannfilter. Ifølge politiet skal han ha innrømmet å ha forgiftet drikkevannet for å øke salget av butikkens rensende filtre.

Han kjøpte 20 flasker av en kraftig insektsmiddel og helte dem ut i vannreservoaret. Mer enn 9000 familier skal ha fått i seg giften, skriver nyhetsbyrået AP.

Og forgiftningsideen er ikke av helt ny dato i Kina. Ifjor døde 38 mennesker etter å ha spist forgiftet godteri i Nanjing. En rivaliserende godteprodusent forgiftet produktene.

Forrige måned ble dusinvis av elever og lærere ved en skole i den sentrale delen av Kina innlagt på sykehus etter at skolematen var ispedd rottegift. De kinesiske myndighetene mener noen forgiftet maten med vilje, men har foreløpig ikke arrestert noen for udåden, skriver nyhetsbyrået.

TIL SYKEHUS: Ifjor døde 38 mennesker etter å ha spist godteri infisert med gift. I slutten av forrige uke ble et helt vannreservoar forgiftet i Henan-provinsen i Kina.