PENGER OG NARKOTIKA: Da politiet i Bergen ransaket leiligheten, fant de nær 320 000 kroner og betydelige mengder narkotika i senga. Foto: Politiet
PENGER OG NARKOTIKA: Da politiet i Bergen ransaket leiligheten, fant de nær 320 000 kroner og betydelige mengder narkotika i senga. Foto: PolitietVis mer

Politiet fant kokain hasj og marihuana i leilighet

Avslørte albanerliga: Fant narkotika og 320 000 kroner i senga

Etterforsket albansk miljø i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet avslørte albanerliga og fant stoff og over 300 000 kroner i senga, skriver Bergens Tidende.

- Vi er tilfreds med å ha fått tatt beslag i store mengder narkotika, som var ment for omsetning i distriktet her. Videre er vi fornøyd med å ha tatt beslag i og fått inndratt et stort pengebeløp som stammer fra omsetning av narkotika, skriver politiadvokat Jan Christian Alvheim i Vest politidistrikt i en e-post til Dagbladet.

På bakgrunn av strategisk analyse iverksatte Vest politidistrikt høsten 2016 etterforskning mot et albansk miljø Bergen, på bakgrunn av mistanke om organisert narkotikakriminalitet.

I første omgang rettet etterforskningen seg mot særlig én person, en mannlig albansk statsborger i 30-årene, bosatt i bergensområdet, som ble vurdert å være en sentral aktør i dette miljøet.

Tatt i Sverige

I slutten av november 2016, og mens han var under etterforskning her, ble imidlertid denne personen stanset av svenske tollmyndigheter i en tollkontroll mellom Danmark og Sverige.

Han ble stanset kjørende i sin egen bil, og svensk toll beslagla 25,6 kg hasj i bilen.

Politiet antar at dette partiet var ment for omsetning i bergensområdet. Denne personen ble da pågrepet og varetektsfengslet i Sverige, og han ble i mai 2017 i Sverige idømt en fengselsstraff på 3 år og 6 måneder for innførsel av narkotika fra Danmark til Sverige.

Ransaket bopel

I forbindelse med at Vest politidistrikt ble gjort oppmerksom på pågripelsen i Sverige, ble det gjennomført ransaking på vedkommende sin bopel i bergensområdet.

Politiet gjorde der funn av mindre mengder narkotika, og påtraff også en annen albansk statsborger, som hadde returnert til Norge til tross for at han i april samme år hadde blitt utvist fra riket på grunn av straffbare handlinger.

I desember 2016 ble han dømt til fengsel i ti måneder for brudd på innreiseforbudet.

Den 20. desember 2016 pågrep Vest politidistrikt tre andre albanske statsborgere i Bergen, som antas å ha knytninger til samme miljø.

Alle tre ble pågrepet i en leilighet som de på det tidspunktet bodde i.

I leiligheten ble det tatt beslag i circa 6 kilo marihuana og hasj samt 420 gram kokain.

I tillegg ble det tatt beslag i 319 800 norske kroner.

Funnet skyldig

Politiets etterforskning har avdekket av pengebeløpet stammet fra salg av minst fem kilo marihuana. I saken mot disse tre ble det ved Bergen tingrett avsagt dom den 26. juni i år.

Alle tre ble funnet skyldig i grov narkotikaforbrytelse og idømt fengselsstraffer fra Ett år og seks måneder til to år.

Det ble i tillegg avsagt dom på inndragning av det beslaglagte pengebeløpet.

- Dette medfører at de involverte her har mistet sin fortjeneste, så vel som muligheten til å bruke disse pengene til å finansiere nye partier med narkotika. At de involverte blir stilt til ansvar og domfelt, og deretter utvist etter soning, er også svært viktig, sier Alvheim.