Avslørte barnesmuglere

Portugisisk politi har avslørt en smuglerring som selger barn fra slumområdene i den portugisiske hovedstaden til Storbritannia og Nederland. Der forsvinner de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smuglerringen ble avdekket i løpet av etterforskningen som fulgte pågripelsen av den angolanskfødte portugiseren Pedro Costa Damba for to år siden, skriver det portugisiske magasinet Expresso lørdag.

Tidligere denne uken reiste to britiske etterforskere til Portugal for å avhøre Damba i forbindelse med saken der liket av en svart ung gutt ble funnet lemlestet i elva Themsen i London i fjor.

Barna skal ha blitt kjøpt og solgt fra fattigkvarterene i den portugisiske hovedstaden Lisboa. Ifølge etterforskerne er det for en stor del snakk om barn av angolanske foreldre som har flyktet fra borgerkrig og ekstrem fattigdom i hjemlandet. Barna skal være født i Portugal, den tidligere kolonimakten i Angola. Tidligere ble det antatt at barna ble hentet direkte ut fra Angola.

Expresso skriver også at etterforskningen har dabbet av fordi ingen av familiene til de mindreårige vil anmelde barnas forsvinninger og sier at barna reiste med deres samtykke.

En annen grunn er at britiske myndigheter angivelig ikke vil samarbeide. Portugisisk politi har sendt en navneliste med savnede mindreårige, men ennå ikke fått noe svar, sier ikke navngitte kilder i det portugisiske politiet til magasinet.

NTB