Avslørte bilsvindel fra stuevinduet

VAKSDAL (Dagbladet): - Fra stuevinduet så jeg bilen stupe loddrett 50- 60 meter ned i Bolstadfjorden. Magen vrengte seg, forteller Astrid Flesland (59) fra Geitabotn i Hordaland. I går overvar hun hevingen av den stjålne Mercedesen som lå i nærheten av tre andre dumpede biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Astrids årvåkenhet fra go'stolen hjemme i stua i Geitabotn sist torsdag kan ha avslørt det politi- og forsikringsselskap frykter er omfattende bildumping i Bolstadfjorden og mulig forsikringssvindel.

- Jeg satt og strikket da jeg ble oppmerksom på billysene som beveget seg opp og ned. Det virket som om noen vippet på bilen jeg så vidt kunne skimte i mørket. Folk så jeg ikke, forteller Astrid, som fikk seg en skikkelig støkk idet bilen deiset i sjøen. Hun mener dumperne må ha forregnet seg og trodd det var brådypt i fjorden.

Meldt stjålet

To biler ble hentet opp fra fjorden da forsikringsselskapet Vesta og politiet tok affære i går.
- Mercedesen som ble dumpet torsdag og en «amerikaner», som ikke er hevet, er begge meldt stjålet, opplyser lensmann Kjell Ove Baartvedt ved Vaksdal lensmannskontor. Eierforholdene til de to bilene er kartlagt, og etterforskningen framover vil forhåpentligvis avklare hva som ligger bak dumpingen av bilene. Den andre bilen som ble hevet i går, samt en fjerde bil, er ennå ikke undersøkt. Baartvedt var ukjent med at Bolstadfjorden er blitt benyttet til bildumping, men takket være Astrid Fleslands observasjoner torsdag kveld ble det storfangst i går.

Med på hevingen i går var utreder Lars Skaar i forsikringsselskapet Vesta. Han har som oppgave å forebygge og avdekke forsikringssvindel.

- Bileiere får utbetalt forsikringspenger dersom en stjålet bil ikke er kommet til rette etter en måned, opplyser Skaar. I går var det fortsatt uvisst hvilket forsikringsselskap de dumpede bilene tilhører.

Kostbar aksjon

Forsikringssvindel eller ikke: Den eller de som sto bak bildumpingen torsdag blir trolig stilt til ansvar for utgiftene til katastrofeutrykningen.

Lenge fryktet man en ulykke. 40 mann deltok i aksjonen, som inkluderte luftambulanse, flybårne dykkere, brannvesen, Røde Kors og en redningsbåt.

TIL OVERFLATEn: Astrid Flesland (59) var tiol stede da den svarte Mercedesen som ble dumpet i Bolstadfjorden torsdag kveld, ble hevet i går.