Avslørte bordell i hybelhus

Etter lengre tids spaning har Stavanger-politiet halliksiktet en Sandnes-mann (50) og en ukrainsk kvinne (28). Politiet håper at det beslaglagte kundekartoteket kan føre til ytterlige pågripelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen og kvinnen ble i går ettermiddag varetektsfengslet i to uker, melder Stavanger Aftenblad. De er siktet for å være hallikene til flere østeuropeiske kvinner i en sentrumsnær leilighet i Stavanger. Bordellet ligger i et hybelhus og er ikke knyttet til noe utested eller butikk. To østeuropeere som var til stede under razziaen er avhørt som vitner.

- Vi gjorde flere funn i leiligheten som styrker mistanken mot de to siktede. Det er tidlig i etterforskningen ennå, men vi ser ikke bort fra at for eksempel navn i kundekartoteket kan føre til ytterligere pågripelser, sier politiavdelingssjef Olaf Kristiansen til Stavanger Aftenblad.

Det er ikke forbudt å selge eller kjøpe sex i Norge, men det er forbud å profittere på andres sexsalg. Ifølge politiet har Sandnes-mannen og den 28-årige kvinnen drevet ulike bordeller i Stavanger-området i flere år. Den ukrainske kvinnen kom til Norge i 1999 og har siden bodd her mer eller mindre permanent. Hun er tett knyttet til det russiske miljøet i byen, men avviser via sin advokat at hun har tilknytning til organisert prostitusjon.

  • Samme dag ble en østeuropeisk prostitusjonsring sprengt i Italia. 62 albanere ble arrestert, mistenkt for å ha bygd opp et avansert nett av ulovlig innvandring og sexslaveri. Etter to og et halvt års spaning, avslørte politiet banden som hjelper unge albanske kvinner til landet for så å tvinge dem til å prostituere seg. Kvinnene ble mishandlet fysisk og psykisk, og tvangsflyttet til nye steder annen hver uke.
<B>ØSTEUROPEISKE PROSTITUERTE: To albanske kvinner selger seg på strøket i Oslo på dette arkivbildet.