Avslørte britisk terrorcelle

Avslørt av Naeem Noor Khan, al-Qaidas dataekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst en av de som ble tatt i det britiske raidet mot mistenkte terrorister i går morges, skal være avslørt av Naeem Noor Khan, som ble tatt av pakistansk etterretning nylig får CNN bekreftet av pakistansk etterretning. Det var også opplysningene fra hans datamaskin som førte til terroralarm i USA mandag.

Pakistansk etterretning forteller CNN at Noor Khan fortalte dem at det var en terrorcelle i Storbritannia og at britisk etterretning har fått disse opplysningene.

Noor Khan skal ha identifisert sjefen for den britiske terrorcellen, og pakistanerne opplyser at han skal være blant de som ble tatt i det britiske raidet i dag tidlig.

Britisk politi har nektet å kommentere opplysningene.

Avhøres i dag

Britisk antiterrorpoliti avhørte i dag de 12 mennene som ble tatt under de koordinerte raidene i Hertfordshire, Bedfordshire og Lancashire, i grålysningen i dag tidlig.

Tretten menn i alderen fra 19 til 32 ble arrestert. En av dem ble senere løslatt.

Scotland Yard opplyser at de nå gjennomsøker bopelen til flere av dem, og at det kan ta tid før disse undersøkelsene er ferdige.

BBC opplyser at de som ble tatt alle skal være asiatere, og at noen av dem var britiske statsborgere.

Det britiske innenriksdepartementet opplyste i mai at 562 personer var pågrepet etter de britiske terrorlovene etter 11. september 2001. 97 er siktet og 14 av dem er hittil dømt. 280 av de pågrepne er sluppet fri etter å ha blitt sjekket ut.