Ghislaine Maxwell

Avslørte drøye husregler

Den tidligere bestyreren av Jeffrey Epsteins luksusbolig i Florida, forteller i retten om hvordan den nå avdøde og overgrepsanklagede finansmannens partner, Ghislaine Maxwell, hadde svært strenge krav til ansatte i huset.

I RETTEN: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og partneren Ghislaine Maxwell. Hun sitter nå tiltalt for å ha hjupet ham med seksuelle overgrep mot mindreårige og risikerer 80 år i fengsel. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
I RETTEN: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og partneren Ghislaine Maxwell. Hun sitter nå tiltalt for å ha hjupet ham med seksuelle overgrep mot mindreårige og risikerer 80 år i fengsel. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Denne uka startet rettssaken mot Maxwell i New York.

Den tidligere sosietetskvinnen fra Storbritannia har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. 59-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene. Blir hun dømt, risikerer hun opp til 80 år i fengsel.

Strenge regler

På den fjerde dagen i retten vitnet Juan Alessi. Fra 1990 til 2002 var han daglig leder for de ansatte i Jeffrey Epsteins luksuseiendom i Palm Beach i Florida hvor flere av overgrepene angivelig skal ha funnet sted.

Han forteller om veldig strenge regler for hvordan de ansatte fikk lov til å oppføre seg, at han noen ganger måtte rydde opp i sexleketøy, og at det var Maxwell som var sjefen i huset. Vitnemålet støttet opp under anklagen fra flere kvinner, som hevder at Maxwell hjalp Epstein med å få i stand overgrepene mot mindreårige jenter, ifølge The Guardian.

Epstein døde i et angivelige selvmord på fengselscella da han satt varetektsfengslet i New York i august 2019. Et år seinere ble Maxwell pågrepet etter en lang politijakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer