Ghislaine Maxwell

Avslørte drøye husregler

Den tidligere bestyreren av Jeffrey Epsteins luksusbolig i Florida, forteller i retten om hvordan den nå avdøde og overgrepsanklagede finansmannens partner, Ghislaine Maxwell, hadde svært strenge krav til ansatte i huset.

I RETTEN: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og partneren Ghislaine Maxwell. Hun sitter nå tiltalt for å ha hjupet ham med seksuelle overgrep mot mindreårige og risikerer 80 år i fengsel. Foto: Patrick McMullan / Getty Image
I RETTEN: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og partneren Ghislaine Maxwell. Hun sitter nå tiltalt for å ha hjupet ham med seksuelle overgrep mot mindreårige og risikerer 80 år i fengsel. Foto: Patrick McMullan / Getty Image Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Denne uka startet rettssaken mot Maxwell i New York.

Den tidligere sosietetskvinnen fra Storbritannia har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. 59-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene. Blir hun dømt, risikerer hun opp til 80 år i fengsel.

Strenge regler

På den fjerde dagen i retten vitnet Juan Alessi. Fra 1990 til 2002 var han daglig leder for de ansatte i Jeffrey Epsteins luksuseiendom i Palm Beach i Florida hvor flere av overgrepene angivelig skal ha funnet sted.

Han forteller om veldig strenge regler for hvordan de ansatte fikk lov til å oppføre seg, at han noen ganger måtte rydde opp i sexleketøy, og at det var Maxwell som var sjefen i huset. Vitnemålet støttet opp under anklagen fra flere kvinner, som hevder at Maxwell hjalp Epstein med å få i stand overgrepene mot mindreårige jenter, ifølge The Guardian.

Epstein døde i et angivelige selvmord på fengselscella da han satt varetektsfengslet i New York i august 2019. Et år seinere ble Maxwell pågrepet etter en lang politijakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.