Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslørte egne atomhemmeligheter

Frykt for atomterror i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske visepresidenten Dick Cheney gikk knallhardt ut på et valgmøte i Ohio i går, og advarte amerikanske innbyggere mot at terrorister kan finne på å bruke atomvåpen eller kjemiske og biologiske våpen i et angrep. Som kjent var det fjerde kaprede flyet 11. september sannsynligvis på vei mot et kjernekraftverk.

- Den største trusselen mot oss som nasjon nå, er muligheten for at en terrorist ender opp i en av våre byer med et mer dødelig våpen enn noe som har blitt brukt mot oss tidligere, sa Cheney.

Uttalelsen var også rettet mot Kerry, som republikanerne hevder er ute av stand til å møte en slik trussel.

Lekker informasjon

Samtidig avslører CNN at Bush-administrasjonen har mer å bekymre seg for enn John Kerry.

På hjemmesiden til den statlige organisasjonen NRC (Nuclear Regulatory Commission) har det lekket ut svært sensitive atomopplysninger. Organisasjonen jobber med regulering av amerikanske kjernekraftverk.

David Lochbaum, som arbeider i den amerikanske organisasjonen Union of Concerned Scientists, hevder for eksempel at han har funnet kart og diagrammer som svært detaljert viser hvordan et atomkraftverk i New Orleans fungerer.

Slår tilbake

En annen person skal ha funnet oversikt over hvilke universiteter i USA som driver atomforskning, samt hvilke stoffer og materialer hvert enkelt av dem benytter seg av. Dessuten hadde nettstedet publisert kart over skolene.

En talsperson for NRC sier de skal oppnevne en kommisjon som skal granske innholdet på nettsiden.

Imens slår John Kerry tilbake etter angrepet fra Cheney. Han hevder at atomtrusselen er langt større med George W. Bush som president.

- Han ønsker å skremme det amerikanske folk, mens administrasjonen har ignorert atomtrusselen fra Nord-Korea og Iran, sier en talsmann for Kerry ifølge AP.

ÅSTEDET: Flight 93, kjent som det fjerde flyet som ble kapret 11. september 2001, styrtet i Shanksville. Det er antatt at dette var på vei til et kjernekraftverk.
ANGREP KERRY: Dick Cheney mener sjansen for et omfattende angrep på USA er større hvis John Kerry blir president.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media