Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslørte falsk huseier

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Ragnar André Johansen (23) og Jeanette Aarnes (21) ante ugler i mosen da utleieren av den billige rekkehusleiligheten ikke visste hvor lysbryterne var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samboerparet undersøkte saken nærmere. Personen som avholdt visning, var en innbruddstjuv.

- Allerede da vi kom på visningen, fikk vi en fornemmelse av at noe var galt. Dama som møtte oss, fortalte at de hadde noen problemer med hoveddøra, og at hun derfor måtte gå bakveien og låse oss inn i boligen, sier Ragnar André Johansen.

Kvinnen som avholdt visning, skulle bare ha 3500 kroner i måneden for den store rekkehusleiligheten. Den unge matrosen var i ferd med å legge 21000 kroner i forskuddsbetaling.

- Heldigvis var banken stengt. Vi avtalte derfor å møte utleieren dagen etterpå for å betale, sier Ragnar.

På vei tilbake fra visningen ble samboerparet gående og diskutere tilbudet. De kom fram til at det var for godt til å være sant.

- Kvinnen som skulle leie ut boligen, sa at hun skulle på 14 måneders jordomseiling. Det stemte heller dårlig med det inntrykket hun gjorde under visningen. Dagen etterpå sjekket de opplysningene med folkeregisteret. Det viste seg at utleieren hadde stjålet identiteten til dem som egentlig eide boligen.

- Vi ringte rundt til folk som hadde samme etternavn. Til slutt traff vi på svigerdatteren til dem som egentlig eide huset. Hun kunne fortelle at huseieren vi hadde snakket med, var falsk. Politifullmektig Per Krokan ved Tromsø politidistrikt bekrefter samboerparets historie.

- Dette er noe av det frekkeste jeg har opplevd. Vi skal bare være glade for at kvinnen ikke klarte å svindle til seg penger fra noen, sier Krokan.

BLE NESTEN LURT: Ragnar Andrè Johansen og kjæresten Jeanette Aarnes hadde vært på boligjakt i en måned da den falske huseieren ringte dem.