BLE FERSKET PÅ ROMMET: En svensk mann ble dømt til to års fengsel etter å ha blitt tatt med narkotika på Petter Stordalens hotell. Foto: Det svenske politiet
BLE FERSKET PÅ ROMMET: En svensk mann ble dømt til to års fengsel etter å ha blitt tatt med narkotika på Petter Stordalens hotell. Foto: Det svenske politietVis mer

Avslørte gjengprofilens narkoreir på Petter Stordalens luksushotell

De hotellansatte begynte å mistenke mannen allerede da han sjekket inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et profilert gjengmedlem i Gøteborgs underverden er dømt til to års fengsel i Gøteborg tingrett, melder Expressen.

Avisa omtaler en noe spesiell hendelse på Petter Stordalens luksushotell, Clarion Hotel Post. Hotellet ligger i storbyens tidligere ærverdige postbygg og kostet over 1,4 milliarder svenske kroner å bygge.

Men da en mann sjekket inn på ettermiddagen 30. juni i år, begynte de hotellansatte å stusse.

Hadde entourage

Mannen som gikk fram til skranken på det fasjonable hotellet så ut som en helt vanlig kunde, men det var det i aller høyeste grad ikke. I løpet av noen timer avslørte nemlig de hotellansatte mannens narkotikadepot.

En time før innsjekking, betalte mannen 2000 kroner for et rom. Men da han sjekket inn, la resepsjonisten til at han hadde en real bunke kontanter i hånda, ifølge den ansattes forklaring i politiet.

Men ifølge politiavhørene fikk han også oppmerksomhet for noe helt annet.

- Ifølge resepsjonistene hadde det vært en masse folk løpende inn og ut av rommet hans. Vi noterte oss det, sier en ansatt, ifølge Expressen.

Lå dop på senga

Vedkommende og en kollega oppsøkte hotellrommet sammen med to av hotellets sikkerhetsvakter. Da de banket på, ville hotellgjesten først ikke slippe dem inn, men han ga til slutt etter.

- Vi så med en gang at det lå dop på senga, og hele skrivebordet var dekket av hvitt pulver, har den hotellansatte forklart, ifølge Expressen.

Avisa skriver at gjesten så fortalte at han var yrkeskriminell, og at sikkerhetsvaktene holdt ham på hotellet til politiet kom fram.

«Skulle bare feste»

Under avhør skal han ha forklart at han og de andre på rommet «bare skulle feste» og at alt dopet var hans eget.

- Folka som fulgte meg opp på rommet var mine venner. De visste ikke at jeg hadde narkotika, sa den nå dømte personen til politiet, ifølge Expressen.

Totalt fant etterforskerne 38 gram hasj, 16 gram amfetamin og en mindre mengde kokain på rommet. Da Dagbladet kontakter pressekontoret til Clarion Hotels ønsker de ikke å kommentere episoden nærmere.

- Vi henviser til politiet i Gøteborg og ønsker ikke kommentere saken ytterligere.