Avslørte lønnsdumping i 2009 - i dag jobber de ansatte fortsatt for luselønn

I 2009 avdekket kommunen lønnsdumping i Oslo-skoler. To år senere jobber fortsatt renholdere for langt under tariff.

AVSLØRTE LAVE LØNNINGER: I 2009 avslørte Oslo kommune at renholdere fikk betalt helt ned til 105 kroner da de vasket ved Sogn Videregående. Nå innnrømmer Askeladden Renhold at de ansatte fortsatt får betalt langt under tariff. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
AVSLØRTE LAVE LØNNINGER: I 2009 avslørte Oslo kommune at renholdere fikk betalt helt ned til 105 kroner da de vasket ved Sogn Videregående. Nå innnrømmer Askeladden Renhold at de ansatte fortsatt får betalt langt under tariff. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Oslo kommune har aldri krevd at vi skal betale minstelønn. Vi skulle gjerne betalt mer, men da må også Oslo kommune være villig til å skrive ny kontrakt, sier daglig leder i Askeladden Renhold, Hertzel Cohen, til Dagbladet.

I 2009 tok Askeladden over renhold ved Norges største videregående skole, Sogn videregående.

Allerede da ble Oslo kommune varslet om at de ansatte fikk langt under tariff.

Avslørte luselønn - Vi leide inn revisjonsbistand fra Deloitte til å gjøre en særskilt kontroll, sier avdelingsdirektør Gunnar Wedde i Oslo kommunes konserninnkjøp. Dagbladet har fått tilgang til rapporten og den viser at ansatte ble betalt helt ned til 105 kroner i timen.

• Nå kan Dagbladet avsløre at ansatte i Askeladden fortsatt blir for lite betalt. Lønnslipper og arbeidskontrakter Dagbladet har fått tilgang viser at ansatte fikk betalt helt ned til 120 kroner i timen i løpet av det siste året.

• Også Adecco underbetaler de ansatte ifølge lønnslipper Dagbladet har fått tilgang til. De viser at vaskere ved Oslo-skoler har fått betalt helt ned til 115 kroner i timen så sent som desember i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer