Avslørte mafiaforbilder

Jeffrey Sharlet, som kom seg innenfor det mektige nettverket Kjell Magne Bondevik er en del av, ble sjokkert da han oppdaget Fellowship-stiftelsens historiske forbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

New York (Dagbladet): Dagbladet avslørte lørdag hvordan Kjell Magne Bondevik, ambassadør Knut Vollebæk og store deler av KrF-ledelsen i årevis har deltatt aktivt i Fellowship-stiftelsen, et hemmelig nettverk styrt av høyrevridde kristne i USA. Den amerikanske skribenten og universitetslæreren Jeffrey Sharlet ved New York Universitys Center for Religion and Media, er den som har klart å trenge dypest inn i det indre livet til stiftelsen. Resultatet ble en 20-siders artikkel i det anerkjente Harper's Magazine som Dagbladet omtalte i Magasinet lørdag.

-  Styrer livet

Blant annet dokumenterer han hvordan lederen, Doug Coe, bruker mafiaen og Hitler som forbilder for hvordan «en pakt» av meningsfeller skal dannes.

Våren 2002 bodde han sammen med gruppa av unge frivillige menn i Ivanwald, et hus like ved hovedkvarteret Cedars. En dag Sharlet jobbet der, traff han Coe som var i gang med å veilede kongressmedlemmet Todd Tiahrt fra Kansas, Coe var ifølge Sharlets artikkel opptatt av at merkelapper som «kristen» kunne komme i veien for kongressrepresentantens bønn «for kristne til å vinne kappløpet med muslimene».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer