Dopingrettssak

Avslørte Norges største dopingnettverk: Politiet sitter igjen med ett stort spørsmål

Over 100 kilo virkestoff skal ha blitt innført til Norge. Men hvor produksjonen av dopingen fant sted før det ble solgt videre, er fremdeles et mysterium.

STORBESLAG: Ett av beslagene politiet har gjort i forbindelse med etterforskningen. Foto: Politiet
STORBESLAG: Ett av beslagene politiet har gjort i forbindelse med etterforskningen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer enn 100 straffesaker er opprettet og over 500 kjøpere er identifisert. Det er ingen tvil om at politiets «Operasjon Hush» på Vestlandet og «Operasjon Stormfall» på Sør-Østlandet sammen utgjør norgeshistoriens største dopingaksjon.

Men mens sak etter sak har blitt behandlet i tingretten, og de største foreløpig gjenstår, har politiet sittet igjen med ett ubesvart spørsmål. For hvem sto bak produksjonen, etter at virkestoffet kom til Norge.

- Vi har gjennomført en lang rekke avhør i forsøk på å finne produksjonsstedet. Likevel har vi ikke lyktes med å få informasjon eller spor som har ført oss til dette, sier etterforskningsleder Askel Rødland til Dagbladet.

Enorme mengder

Forrige uke ble tiltalene mot ti av de mest sentrale mennene i dopingnettverket klare. Mandag starter rettssaken mot tre av dem.

Blant de ti er to personer som anses som hovedmenn. Totalt skal de ha stått bak innførsel og oppbevaring av 102 kilo virkestoff til doping, samt salg av 78 kilo. Til sammen nok til millioner av brukerdoser. Ingen av de to stiller imidlertid i retten mandag. Saken deres er først berammet i januar neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer