Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslørte nytt skjulested

Nokas-ranerne gjemte våpen på et tidligere utested.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag skal Nokas-tiltalte Dan Pettersen i vitneboksen. Det er ventet at han vil komme med en ny historie om det som egentlig skjedde i dagene før og etter Nokas-ranet.

I går fortalte han etterforskningsledelsen om flere hemmelige skjulesteder. Et av dem skal ha vært det tidligere utestedet Tørst i Sandnes sentrum, skriver Nettavisen.

Dan Pettersen og medtiltalte Thomas Ingebrigtsen kjøpte utestedet like etter ranet i april 2004. Da Pettersen ble arrestert 8. januar 2005 tok Ingebrigtsen over den daglige driften av Tørst før stedet ble lagt ned.

Politiet har ransaket utestedet to ganger tidligere uten å finne noe, men kom tilbake i går kveld, ledet av Pettersen. Ifølge Nettavisen brukte politiet flere timer på å gjennomsøker lageret.

Det er foreløpig ikke klart om det ble gjort noen funn i løpet av gårsdagen, men dette vil Dan Pettersen forklare seg om i dag.

Etter det Nettavisen erfarer ble det trolig funnet et våpen, en Uzi maskinpistol, i lagerlokalene.

Pettersen skulle opprinnelig forklart seg i går, men fikk utsatt forklaring til i dag fordi han var dårlig.

Advokat Brynjar Meling som er Pettersens forsvarer, bekrefter overfor Nettavisen at Pettersen har gitt politiet nye opplysninger.

FORKLARER SEG I DAG: Nokas-tiltalt Dan Pettersen. Foto: Sonja Holtermann/Dagbladet
FORKLARER SEG I DAG: Nokas-tiltalt Dan Pettersen. Foto: Sonja Holtermann/Dagbladet Vis mer

- Sykdomssituasjonen var reell. I etterkant ble jeg bedt om å kontakte politiet fordi han ønsket å påvise stedet hvor de kunne finne ting som kunne brukes som bevis i Nokas-saken, sier Meling til TV2-nyhetene.