Avslørte politiets fartsbløff

Jan Andersen (57) ble dømt til fengsel i 18 dager for råkjøring med MC. Men han ga ikke opp å bevise sin uskyld. Nå er han blankt frifunnet. Han måtte selv avsløre politiets fartsbløff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

E18 PORSGRUNN (Dagbladet): Politiets fartsmåling holdt ikke mål. Presset fra skanse til skanse måtte påtalemyndigheten til slutt be lagmannsretten frifinne tiltalte.

- Jeg visste at fartsmålingen ikke stemte, jeg var sikker på at jeg ikke hadde kjørt så fort. Men det har vært knallhardt å vinne fram. Retten tror tydeligvis på alt hva en politimann måtte påstå, sier Jan Andersen.

- Dette er en enestående sak. Her klarte vi å bevise at fartsmålingen var feil. Jeg tror den var bløff fra ende til annen, sier advokat Jon Swensen.

Tett trafikk

I tett utfartstrafikk på E 18 utenfor Porsgrunn ble Jan Andersen i fjor sommer tatt av UP. Han skulle angivelig ha kjørt motorsykkelen i 140 km/t i en strekning på vel tre hundre meter. UP-betjenten som var aleine i en sivil politibil, skulle ha foretatt målingen med en såkalt Police Pilot. Tid og strekning ble målt og farten beregnet til 140 km/t.

Andersen nektet å godta at han hadde råkjørt. Flere ganger henvendte han seg til politiet for å forklare saken, men ble avvist. Så kjøpte han et femti meter langt målband og målte selv opp strekningen. Han fikk et avvik på flere meter ut fra politiets beregning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer