Avslørte pyramiden

Ingebjørg Vamråk er blitt kontaktet av folk i nettverket som er blitt truet på livet. Hun advarer sterkt mot koblingen mellom kriminelle og nettverkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Ingebjørg Vamråk blir daglig kontaktet av fortvilte mennesker som ber om råd og hjelp. Hun er jusstudenten som avslørte T5PC fra innsida.

Hun gikk inn i nettverket av nysgjerrighet, kjøpte agentpakke, men begynte raskt å stille kritiske spørsmål internt. Uroen som oppsto, førte etter hvert til flere kritiske artikler i media.

I dag er hun talsperson for 150 av dem som sitter ribbet tilbake etter konkursen forrige torsdag.

92 personer, frontet av advokat Olav Sylte i Kristiansand, har fremmet søksmål mot selskapet.

-  Jeg fikk i høst en telefon fra en person nordpå som hadde fått en pistol rettet mot hodet med beskjeden: «Enten kommer du med pengene, eller så tar vi livet av familien din og lemlester deg.» Selv mente han russisk mafia står bak. Han hadde forårsaket andres tap. Jeg har ingen grunn til å betvile det han sier, og er ikke overrasket, sier pyramidevokter Vamråk.

Hun jobber tett med advokat Sylte og innhenter dokumentasjon og informasjon om T5PCs virksomhet. Hun vil forby nettverksselskapene og advarer sterkt mot koblingen mellom kriminelle og nettverkere, særlig når nettverkene blir etablert i flere land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.