Stormingen av Kongressen

Avslørte seg selv i retten

Det gikk ikke helt som planlagt for Brandon Fellows da han skulle forsvare seg selv i retten.

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Slik foregikk angrepet på Kongressen 6.januar. VIDEO: AP Vis mer
Publisert

Det har gått over ni måneder siden en mobb tok seg inn i den amerikanske Kongressen, og utførte voldelige angrep.

En hel verden ble rystet da Trump-tilhengerne prøvde å stanse godkjenningen av presidentvalget.

Over 50 politifolk ble skadd og fem mennesker mistet livet i stormingen.

Innrømmelse

En av dem som tok seg inn i Kongressen, og som i seinere tid har blitt straffet, er Brandon Fellows. Han er tiltalt for å ha brutt seg inn i kongressen, samt for å ha røykte marihuana inne på senator Jeff Merkleys kontor.

Da Fellows møtte i retten denne uka startet han med å spørre dommeren om han kunne representere seg selv, ifølge Independent.

- Jeg tror ikke det er en god idé, men jeg kommer til å la deg gjøre det om det er det du vil, skal dommeren ha sagt ifølge WUSA.

ALVORLIG: Tirsdag 9. februar startet riksrettssaken mot Donald Trump, hvor demokratene startet med å vise rystende opptak fra stormingen av Kongressen. Video: AP Vis mer

Det spørs om ikke Fellows burde lyttet til dommeren, for da den tiltalte amerikaneren skulle forsvare seg, gikk det galt.

Fellows innrømmet at han hadde tatt opp en samtale der han hadde spurt sin tidligere forsvarer om han kunne kontakte familien til Trevor McFadden for å skaffe en ny dommer. Han hevdet nemlig å ha lest på internett at det kunne være et smutthull som kunne påvirke retten.

- Når jeg er bekymret, tar jeg ikke alltid de beste beslutningene, uttalte han.

«Vist forakt for rettssystemet»

Etter å ha innrømmet sitt forsøk på å påvirke dommeren, kom han med nok en innrømmelse.

Under et kryssforhør med en føderal aktor innrømmet Fellows å ha begått forbrytelsen under stormingen av Kongressen.

Han skal da ha innrømmet at han hadde tatt seg inn i Capitol gjennom å knuse et vindu.

WUSA rapporterte videre at Fellows hadde innrømmet ytterligere to forbrytelser. Dommer McFadden sa at han hadde vist «forakt for det strafferettslige systemet.

- Skrøt av oppmøtet

Mens store deler av verden så med forferdelse på hvordan én av verdens mest ikoniske bygninger ble beleiret av fanatiske Trump-tilhengere, forledet til å tro at presidentvalget var stjålet fra Trump og dermed dem, skal Trump ha vært opptatt av størrelsen på publikumet.

Fra sin private TV-stue i Det hvite hus skal Trump ha skrytt av hvor mange av sine tilhengere som hadde fulgt oppfordringen hans om å marsjere mot Kongressen.

FULGTE MED: Donald Trump skal ha fulgt stormingen fra sin egen TV-stue. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
FULGTE MED: Donald Trump skal ha fulgt stormingen fra sin egen TV-stue. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer

I samme tidsperiode fikk Trump flere telefoner fra livredde republikanske kolleger, deriblant Kevin McCarthy, én av Trumps største tilhengere i Kongressen.

I telefonen skal han regelrett ha bønnfalt Trump om å be tilhengerne sine å trekke seg tilbake, skriver ABC News-journalisten Jonathan Karl i boka «Betrayal: The Final Act of the Trump Show», som utgis i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer