Avslørte storstilt narkotikasmugling

20 kilo amfetamin kan være bare begynnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har beslaglagt rundt 20 kilo amfetamin i Kristiansand. En av de største narkotikasakene på Vestlandet kan være under opprulling.

Til nå er fem personer siktet og varetektsfengslet i det som kan være en av de største narkotikasakene på Vestlandet noensinne. Telefonavlytting og høyst utradisjonelle politimetoder ble benyttet forut for pågripelsene, skriver Bergens Tidende.

- Vi har fengslet tre personer i en omfattende narkotikasak. Av hensyn til etterforskningen vil jeg overhodet ikke kommentere saken utover dette, sier politioverbetjent Jørn Solsvik, leder for spesialseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

Det hele begynte med at to personer ble arrestert etter å ha ankommet Kristiansand med ferje for drøye to uker siden. I en bil politiet mener de to disponerte fant man rundt 20 kilo amfetamin. Politiet overtok mobiltelefonene deres og skal deretter ha agert narkosmuglere for å avsløre mottakerne av amfetaminpartiet.

Ifølge Bergens Tidende skal tjenestemennene både ha sendt tekstmeldinger og ringt fra de siktedes mobiler. På denne måten skal de ha fått kontakt med en 24 år gammel innsatt i Bergen Fengsel. Han pekes nå ut som hovedmann i saken.

Omsetningsverdien på det beslaglagte stoffet kan være så mye som 40 millioner kroner.

Ingen av de tre siktede erkjente straffskyld da de ble fremstilt for fengsling for lukkede dører i Bergen tingrett mandag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer