Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslørte tørrfiskmafia

Italienske landeveisrøvere slo i går til mot en fullastet trailer med norsk tørrfisk. Sjåføren ble bakbundet og bank et helseløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grytidlig i går slo de italienske landeveisrøverne til mot traileren fra selskapet Thermo Trans. Traileren befant seg da et sted mellom Firenze og Roma. Den svenske sjåføren ble brutalt overfalt, bakbundet og lagt i bilen. Uten å kunne gjøre noe, ble sjåføren vitne til at tyvene satte seg bak rattet og overtok lasten med tørrfisk til en verdi av to millioner kroner fra Ålesund og Bø i Vesterålen.

- Grovt overfall

- Overfallet var særdeles grovt. Under overfallet knuste ranerne sjåførens brilleglass og slo og sparket ham, sier direktør Jesper Hansen i Thermo Trans.

Ranerne kastet mannen ut av traileren like nord for Napoli.

Det ranerne ikke visste, var at det var montert et satellittovervåkingssystem i traileren. Derfor kunne personell ved Thermo Trans' hovedkontor i Midelfart i Danmark følge vogntogets ferd sørover i Italia.

- Vi skjønte at noe var galt da vi så at traileren ikke var kommet fram til Foligno der lasten skulle losses av. Da vi ikke fikk kontakt med sjåføren, slo vi alarm og varslet italiensk politi, sier Hansen.

Stoppet av veisperring

Han informerte politiet om trailerens posisjon. Veisperring ble satt opp og to menn ble pågrepet.

- Vi er glade for at dette gikk i orden, sier daglig leder Bjørn Magne Willumsen i Thermo Trans Nord-Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling