Donald Trump

Avslørte Twitter-passordet

En nederlandsk hacker klarte å ta seg inn på Donald Trumps Twitter-konto ved å gjette på passordet hans.

MYE TVITRING: USAs president, Donald Trump, er kjent som en usedvanlig ivrig bruker av Twitter. Foto: REUTERS/Leah Millis
MYE TVITRING: USAs president, Donald Trump, er kjent som en usedvanlig ivrig bruker av Twitter. Foto: REUTERS/Leah Millis Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): USAs president, Donald Trump, har 88,6 millioner følgere på Twitter. På svært kontroversielt vis har han brukt det sosiale mediet til å kommunisere med omverdenen. Den siste tida har han gang på gang blitt flagget av Twitter for å komme med løgner om at presidentvalget ble stjålet fra ham.

Nå opplyser nederlandske påtalemyndigheter at Trumps konto ble hacket i oktober, like før presidentvalget, melder AFP. Dette er tidligere blitt benektet av både Det hvite hus og Twitter.

Hackeren Victor Gevers (44) brøt seg inn på Trumps konto @realDonaldTrump 16. oktober ved å gjette på presidentens passord, melder nederlandske medier, ifølge nyhetsbyrået.

maga2020!

Påtalemyndigheten opplyser samtidig at Gevers ikke vil bli siktet for handlingen fordi han opptrådte «etisk» og opplyste om datainnbruddet umiddelbart til myndighetene.

Han fortalte også at Trumps passord var «maga2020!» - som referer til Trumps slagord «Make America Great Again».

Dette var forøvrig også identisk med passordet Dagbladet og hundrevis av andre journalister måtte taste inn for å logge seg inn på wifi-nettverket til Donald Trumps valgkampmøter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer