STERKE REAKSJONER: Radiovert og politisk kommentator Laura Ingraham talte på det republikanske landsmøtet onsdag 20. juli. Twitter har stormet etter avslutningen på talen hennes. Video: CNN Vis mer

Avslutningen på Lauras tale under republikanernes landsmøte skapte reaksjoner

Twitter-bruker: - Laura Ingraham plagierer Hitler

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den konservative radioverten og politiske kommentatoren Laura Ingraham, har fått stor oppmerksomhet etter at hun snakket på det republikanske landsmøtet onsdag 21. juli.

Se video over.

Det som hang igjen hos flere var ikke bare talen hennes, men også hvordan hun gestikulerte med hendene idet hun avsluttet den.

Noen mener at denne hilsenen minner om hvordan nazistene viste troskap til Adolf Hitler.

SE HELE TALEN: Ted Cruz ville ikke innrømme at slaget var tapt da han talte for republikanernes landsmøte. Han nektet å støtte trump, og snakket kun om sine egne ideer. Video: CNN Vis mer

Avisa New York Daily News, sier at «Ingraham ikke ville vært den første av milliardærens supportere som gjør en nazistisk gest, da Trump-fanatikere har ropt «Heil Donald Trump» og «Sieg Heil» på de republikanske nominasjonsmøtene.»

Med stikk til Cruz

Under talen kritiserte Ingraham dem som ikke støtter Trump:

"Vi burde alle - til og med dere gutter med såre følelser og skadde egoer - vi elsker dere, men dere burde hedre deres forpliktelse om å støtte Donald Trump nå."

«Den nye føreren» var tittelen på forsidebildet til avise Philadelphia Daily News i desember 2015. Faksimile: Philadelphia Daily News
«Den nye føreren» var tittelen på forsidebildet til avise Philadelphia Daily News i desember 2015. Faksimile: Philadelphia Daily News Vis mer

CNN skriver at det kan virke som om beskjeden var til senatoren i Texas Ted Cruz, som skulle tale senere samme kveld, og som ikke har vist støtte til Trump.

«Trump den nye fører»

Dagbladet har tidligere skrevet om da avisa Philadelphia Daily News publiserte et bilde av Trump som gestikulerer med høyrearmen.

Tittelen de skrev under var «The New Furor», noe som ga en klar referanse til Adolf Hitler.

Reaksjoner på Twitter:

Twitter-brukere er delt i meningen om hvorvidt Ingrahams hilsen kan sies å ligne nazihilsenen.

«Den gangen Laura Ingraham tok en nazihilsen på instinkt, men så innså at hun var i offentligheten....»

«Laura Ingraham må jobbe med vinkingen sin så den ikke er så Hitlersk.»

««Jeg følte meg virkelig ut av mein kampfort sone oppe på den scenen» - Laura Ingraham etter hennes tale på republikanernes landsmøte.»

Andre Twitter-brukere ville forsvare Ingraham, og viste til bilder av Hillary Clinton fra det demokratiske parti, med lignende gester:

«Når det gjelder Laura Ingraham´s salute, så svinger døren BEGGE veier.»

Også taleren selv tok til Twitter for å ta del i debatten: «Det er Hillary...hands down!»