- Avslutt jakten på meg

Newyorkeren Gregory Betros tråler Bergen med 30 000 løpesedler på jakt etter sin store kjærlighet. Dagbladet.no har funnet Gerda som studerer i utlandet. Hun er ikke interessert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Dagbladet.no ringer, tror hun nesten ikke sine egne ører når hun hører hva som foregår hjemme i Bergen. Den kjærlighetssyke 33-åringen fra USA gjør alt han kan for å finne henne og lover en bærbar PC i finnerlønn.

- Jeg skjønner ikke hva han tenker på. Vi hadde nesten ingen kontakt, og jeg ga ham klar beskjed om at jeg ikke var interessert i ham, sier Gerda som er i starten av 20-årene.

Hun ønsker ikke at Dagbladet.no skal fortelle hva hun heter eller hvor hun studerer. Ved å fortelle sin historie gjennom oss, håper hun at Betros tar hintet og avslutter leitinga.

- Det er veldig trist at han bruker så mye energi på å finne ei jente som han ikke engang kjenner. Jeg håper han kan kommer over meg snart, sier Gerda som har kjæreste der hun nå studerer.

Leter ei uke i Bergen

Mer om jakten på Gerda fra Bergen

Amerikaneren sier til Bergens Tidende at han ikke klarte å glemme Gerda etter at de møttes i Gøteborg i 1999.

- Jeg er ikke fullstendig gal, altså. Jeg vil bare Gerda skal vite at det er noen på andre siden av jordkloden som tenker på henne hver eneste dag, sier Gregory L. Betros (33).

Med seg til Bergen har han 30 000 løpesedler som han deler ut og klistrer opp. Han har opprettet en egen nettside som er viet Gerda-jakta, og den som hjelper ham å finne henne, får en bærbar PC i dusør. Siden han landet på Flesland onsdag, har han vært på ørkesløs jakt etter jenta som han ikke får ut av hodet. Planen er å holde på til tirsdag.

- Hva om du finner Gerda og hun ikke vil ha noe med deg å gjøre?

- Det er ikke så farlig. Jeg vil bare si «hei, husker du meg?». Fortelle at jeg aldri glemmer henne. Da vil jeg endelig få fred, sier Betros til Bergens Tidende.

- Og dersom du finner henne og hun er interessert?

- He-he. Da er jeg villig til å strekke meg langt. Kanskje jeg flytter til Bergen?

Fikk t-skjorte og caps

Han møtte bergensjenta sommeren 1999 på toget mellom Oslo og Gøteborg. Gerda og venninnen skulle på ferie, og kom i prat med den hyggelige amerikaneren.

- Vi snakket noen timer, og han fortalte livshistorien sin. Da vi gikk av toget, slo han følge. Vi forlot ham på turistinformasjonen, og var svært overrasket da han dukket opp på overnattingsstedet vårt. Uten at vi visste det betalte han for rommet vårt, men han sa etterpå at han ikke hadde noen baktanker med det. Han virket hyggelig og grei, men etter hvert merket jeg at han virket interessert. Da sa jeg klart ifra at jeg ikke følte det på samme måte, forteller Gerda til Dagbladet.no.

Dagen jentene skulle dra fra hotellet, hadde den amerikanske PC-forhandleren lagt igjen smykket sitt og et brev til henne.

- Der skrev han at jeg hadde gjort sterkt inntrykk på ham, og at han ønsket å sende meg en PC. Han ville også at jeg skulle bli hans PC-agent for bergensområdet, humrer hun.

Han hadde også gitt henne PC-brosjyrer, IBM-t-skjorte og IBM-caps.

Skryter av Gerda

Etter ferien fortalte hun familien sin om det pussige møtet med mannen som var atskillig eldre enn henne. Omtrent et halvår seinere satte han inn en annonse i Bergens Tidende hvor han etterlyste henne. Avisa skrev også en liten artikkel om ham.

- Jeg ønsker ikke å ha noe mer å gjøre med ham, så jeg lot være å ta kontakt. Siden har jeg ikke hørt noe - før nå.

Det er fortsatt en gåte for henne at newyorkeren har blitt så betatt. Selv forklarer han det slik til BT:

- Skjønnhet kommer an på øyet som ser. Hun er pen, ja visst. Varm, mild og hjelpsom. Men i tillegg har hun noe ubestemmelig ved seg, en usynlig kvalitet som gjør henne helt spesiell. Jeg likte Gerda svært godt, men dumme meg glemte å spørre etter etternavn og telefonnummer.

I fjor besøkte han Gøteborg på nytt for å finne hotellbåten hvor Gerda og han bodde i 1999. Håpet var at de kanskje hadde telefonnummeret hennes, men båten var borte vekk.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få kontakt med Betros.

JAKTER PÅ NETTET: Gregory Betros bruker nettsida si til å love en PC til den som finner Gerda.