Avslutter observasjon av Breivik en uke før fristen går ut

De sakkyndige har den informasjonen de trenger.

VIL AVSLUTTE: Psykiater Agnar Aspaas påvei inn på Ila  fengsel,forvarings- og sikringsanstalt for å møte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIL AVSLUTTE: Psykiater Agnar Aspaas påvei inn på Ila fengsel,forvarings- og sikringsanstalt for å møte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sakkyndige i terrorsaken vil avslutte døgnobservasjonen av Anders Behring Breivik onsdag - en uke før fristen går ut.

Det varsler Oslo tingrett via sin Twitter-konto mandag formiddag.

- Vi har besluttet å avslutte nå, fordi vi har fått et veldig fyldig materiale fra teamet som observerer Breivik, og vi tror ikke vi vil få ytterligere ny informasjon ved å fortsette en uke til, sier psykiater Agnar Aspaas til NTB.

Han er sammen med psykiater Terje Tørrisen oppnevnt som nye rettssakkyndige i saken, etter at rapporten fra de to første rettssakkyndige i saken, Synne Sørheim og Torgeir Husby, møtte sterk kritikk.

 Sørheim og Husby konkluderte i sin rapport i november i fjor at Breivik var manisk schizofren og psykotisk da han utførte terrorangrepene på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli i fjor.

De mente han derfor ikke kan straffes, fordi han ikke er tilregnelig.

Tørrisen og Aspaas vil komme med sin rapport 10. april.

(NTB)