VIL AVSLUTTE: Psykiater Agnar Aspaas påvei inn på Ila  fengsel,forvarings- og sikringsanstalt for å møte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIL AVSLUTTE: Psykiater Agnar Aspaas påvei inn på Ila fengsel,forvarings- og sikringsanstalt for å møte Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Avslutter observasjon av Breivik en uke før fristen går ut

De sakkyndige har den informasjonen de trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sakkyndige i terrorsaken vil avslutte døgnobservasjonen av Anders Behring Breivik onsdag - en uke før fristen går ut.

Det varsler Oslo tingrett via sin Twitter-konto mandag formiddag.

- Vi har besluttet å avslutte nå, fordi vi har fått et veldig fyldig materiale fra teamet som observerer Breivik, og vi tror ikke vi vil få ytterligere ny informasjon ved å fortsette en uke til, sier psykiater Agnar Aspaas til NTB.

Han er sammen med psykiater Terje Tørrisen oppnevnt som nye rettssakkyndige i saken, etter at rapporten fra de to første rettssakkyndige i saken, Synne Sørheim og Torgeir Husby, møtte sterk kritikk.

 Sørheim og Husby konkluderte i sin rapport i november i fjor at Breivik var manisk schizofren og psykotisk da han utførte terrorangrepene på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli i fjor.

De mente han derfor ikke kan straffes, fordi han ikke er tilregnelig.

Tørrisen og Aspaas vil komme med sin rapport 10. april.

(NTB)