Avslutter pengestøtte til selskaper etter kritikk

Kronprinsparets fond har gitt over fem millioner kroner til to private selskaper som selger tjenester til grunnskoler.

KRONPRINSPARETS FOND: Styremøte i Kronprinsparets fond i Oslo. Styreleder Odd Christopher Hansen til venstre, kronprinsparet er styremedlemmer og grunnleggere av stiftelsen. Olav Selvaag (nr to fra venstre) er ikke lenger medlem av styret. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KRONPRINSPARETS FOND: Styremøte i Kronprinsparets fond i Oslo. Styreleder Odd Christopher Hansen til venstre, kronprinsparet er styremedlemmer og grunnleggere av stiftelsen. Olav Selvaag (nr to fra venstre) er ikke lenger medlem av styret. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I det siste har Dagbladet jobbet med artikler om pengestøtte fra Kronprinsparets fond og to private selskaper som selger produkter og tjenester til norske skoler.

Underveis er det sendt spørsmål til både selskapene, Kronprinsparets fond og Slottet.

Utdanningsforbundet, Skolederforbundet og flere stortingspolitikere har i intervjuer med Dagbladet uttalt seg kritisk til pengestøtten og at fondet har valgt å støtte selskapene.

Kritikken og flere av uttalelsene ble underveis sendt til Slottet, fondet og selskapene, slik at de kunne kommentere kritikken.

I går vedtok styret i Kronprinsparets fond og selskapene Trivselsleder AS og Lærervikaren AS at samarbeidet avsluttes fra og med nyttår.

I en pressemelding fra fondet står det følgende:

«Fondet og Trivselsleder har samarbeidet siden 2014. Trivselseder har nå 1 400 medlemsskoler i Norden, og står støtt økonomisk. Etter en dialog mellom det nye styret i Kronprinsparets Fond og Trivselsleder, om blant annet lederlønn, har partene blitt enige om at det er andre formål som har mer behov for støtte fra fondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer