Avslutter pengestøtte til selskaper etter kritikk

Kronprinsparets fond har gitt over fem millioner kroner til to private selskaper som selger tjenester til grunnskoler.

KRONPRINSPARETS FOND: Styremøte i Kronprinsparets fond i Oslo. Styreleder Odd Christopher Hansen til venstre, kronprinsparet er styremedlemmer og grunnleggere av stiftelsen. Olav Selvaag (nr to fra venstre) er ikke lenger medlem av styret. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
KRONPRINSPARETS FOND: Styremøte i Kronprinsparets fond i Oslo. Styreleder Odd Christopher Hansen til venstre, kronprinsparet er styremedlemmer og grunnleggere av stiftelsen. Olav Selvaag (nr to fra venstre) er ikke lenger medlem av styret. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I det siste har Dagbladet jobbet med artikler om pengestøtte fra Kronprinsparets fond og to private selskaper som selger produkter og tjenester til norske skoler.

Underveis er det sendt spørsmål til både selskapene, Kronprinsparets fond og Slottet.

Utdanningsforbundet, Skolederforbundet og flere stortingspolitikere har i intervjuer med Dagbladet uttalt seg kritisk til pengestøtten og at fondet har valgt å støtte selskapene.

Kritikken og flere av uttalelsene ble underveis sendt til Slottet, fondet og selskapene, slik at de kunne kommentere kritikken.

I går vedtok styret i Kronprinsparets fond og selskapene Trivselsleder AS og Lærervikaren AS at samarbeidet avsluttes fra og med nyttår.

I en pressemelding fra fondet står det følgende:

«Fondet og Trivselsleder har samarbeidet siden 2014. Trivselseder har nå 1 400 medlemsskoler i Norden, og står støtt økonomisk. Etter en dialog mellom det nye styret i Kronprinsparets Fond og Trivselsleder, om blant annet lederlønn, har partene blitt enige om at det er andre formål som har mer behov for støtte fra fondet.

- Nesten 70 000 barn og unge er trivselsledere på sine skoler, og de skaper god aktivitet og inkludering i friminutter hver dag. Kronprinsparets Fond har støttet videreutviklingen av ordningen i ungdomsskolen, og vi er stolte over å ha bidratt til å løfte frem dette gode arbeidet. Vi ønsker Trivselsleder alt godt i framtiden, sier styreleder Odd Christopher Hansen i Kronprinsparets Fond.

- Vi er takknemlige for den støtten vi har fått fra Kronprinsparets Fond, og gleder oss til å se nye gode formål få utvikle seg i samarbeid med fondet, sier daglig leder Kjartan Eide i Trivselsleder.»

Dagbladet har stilt følgende spørsmål til kronprins Haakon:

- Er det uproblematisk at du som tronarving og framtidig statsleder markedsfører tjenestene fra enkelte private selskaper til offentlige skoler?

Spørsmålet er ikke besvart.

Slottets kommunikasjonssjef Ole Edward Wold-Reitan opplyser at det ikke vil gis kommentarer fra Slottet, utover pressemeldingen fra fondet. Dagbladet har tatt kontakt med styreleder Odd Christopher Hansen i Kronprinsparets fond for en kommentar. Hans skriver at fondet ikke har noe å tilføre til pressemeldingen.

Daglig leder i Trivselsleder og Lærerevikaren, Kjartan Eide, ønsker heller ikke å tilføre noe utover pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer