SØKER: Politiet har tatt plass ved Tennebekktjørna øverst i Nipedalen i Bergen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
SØKER: Politiet har tatt plass ved Tennebekktjørna øverst i Nipedalen i Bergen. Foto: Leif Stang / DagbladetVis mer

Mulig bortføring i Bergen:

Avslutter politijakt etter bortføringsdrama i Bergen. Flere pågrepet

Politiet i Bergen har pågrepet én person og leter etter tre til etter en mulig bortføring i byen natt til fredag.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Politiet rykket tidlig fredag morgen ut med et stort antall patruljer i jakten på tre personer som mistenkes for å stå bak en dramatisk bortføring på nesten fire timer i Bergen natt til i dag.

Like før klokka 12 melder politiet at det er pågripelser av personer siktet for frihetsberøvelse.

Etter det Dagbladet erfarer har politiet nå har kontroll på situasjonen og flere personer er pågrepet.

- Vi trapper ned. Den operative innsatsen blir avsluttet nå. Vi leter heller ikke i andre områder. Helikopteret er dimittert og sendt tilbake til Oslo, sier innsatsleder Antun til Dagbladet like før klokka 12.

- Dersom etterforskningen bringer fram opplysninger som gjør det nødvendig, så vil vi selvfølgelig iverksette søk på nytt, legger han til.

- Vil ikke gå i detaljer

Politiet opplyste tidligere i dag at en 24-år gammel mann var pågrepet og siktet i saken.

- Vi kan ikke si om det er foretatt flere enn én pågripelse. Vi kan ikke gå i detaljer på det, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Politiet holder dermed fullstendig tett om de har pågrepet én person eller flere og hvorvidt de fortsatt jakter tre personer eller færre.

Hun sier imidlertid klokka 11.40 at det fortsatt foregår søk, og at det ikke er snakk om mer enn totalt fire mistenkte.

Drone

- Når vi har en så alvorlig hendelse, så må vi sette inn de ressursene som trengs. Vi har også sendt ut melding om at vi trenger enda flere folk, sier Gisle Antun, politiets innsatsleder på stedet, til Dagbladet.

En drone fra brannvesenet suser i lufta over Kanadaskogen, i området mellom Laksevåg og Fyllingsdalen, og politiets innsatsleder har tatt plass helt øverst i Nipedalen.

En 24 år gammel mann ble i dag tidlig pågrepet i det samme området. Væpnet politi, hundepatruljer og en drone er satt inn i søket etter tre personer til ved Laksevåg i Bergen.

Det var like etter klokka 02 natt til fredag at politiet ble kontaktet av en beboer i Bergen sentrum, som hadde overhørt krangling og amper stemning på utsiden av boligen. Etter kort tid ble en person, ifølge politiet, dratt inn i en bil - som kjørte bort fra stedet.

SØK: Hundepatruljer og væpnet politi er satt inn i søket etter de tre antatte gjerningspersonene. Foto: Leif Stang / Dagbladet
SØK: Hundepatruljer og væpnet politi er satt inn i søket etter de tre antatte gjerningspersonene. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Alle personene var ukjent for tipseren, som også hadde problemer med å konstatere kjønn på de aktuelle personene, skriver politiet i en pressemelding fredag morgen.

En rekke politipatruljer ble satt inn i søket, og rundt klokka 05.45 ble to biler funnet ved Nipedalsvannet. Flere personer satt ved bilene da politiet kom fram, men alle disse løp fra stedet. En av dem, en 24 år gammel mann, ble pågrepet og satt i varetekt.

- Bundet på sine hender

Kort tid seinere ringte en bussjåfør fra det samme området. Han opplyste at en mann ønsket å komme om bord i bussen. Mannen var uten sko, og bundet på sine hender, opplyser politiet. Mannen, som er i slutten av 30-åra, viste seg å være fornærmede.

Mannen fortalte politiet at han hadde blitt kidnappet av fire personer.

«Det var framvist en pistol og «noen» kniver, som ikke ble brukt. Fornærmede opplyste å være slått flere ganger i ansiktet», opplyser politiet.

Innsatsleder: Gisle Antun. Foto: Leif Stang / Dagbladet
Innsatsleder: Gisle Antun. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Politiet jakter etter tre antatt mistenkte kidnappere, men vil ikke kommentere om de vet hvem det er.

- Vi ønsker ikke å uttale oss om hvem vi leter etter eller hvem vi har pågrepet og hvem den fornærmede er, sier Monica Mørk, leder for Bergen vest politistasjon, til Dagbladet.

Hun ønsker heller ikke å kommentere om de er kjenninger av politiet.

Kan ha vært borte i fire timer

- Fornærmede har forklart at det ble vist fram en pistol og kniver. Er det gjort funn av disse?

- Det vil jeg ikke gå inn på nå. Vi skal komme med en ny pressemelding med informasjonen vi har og en oppfordring til publikum innen en times tid, sier Mørk like etter klokka 10.00.

Ifølge politilederen vet de foreløpig lite om saken. Hun vil ikke fortelle om den pågrepne 24-åringen og den fornærmede er avhørt. Politiet mener den kidnappede mannen kan ha vært borte i nesten fire timer natt til fredag.

- Meldingene kom klokka 02.10 om en person som var dratt inn i en bil. Vi mener dette henger sammen med mannen som ble funnet bundet og barbeint av en bussjåfør, men det er for tidlig å konkludere.

Mannen beskrives som preget av hendelsen, og i en sjokktilstand. Han ble kjørt til Haukeland sykehus for sjekk, og blir nå fulgt opp av politi- og helsepersonell.

På bakgrunn av informasjonen mannen kom med, ble politipatruljene bevæpnet og det ble igangsatt søk i området Nipedalen, Tennebekk, Kanadaskogen vest i Bergen.

Politiet stopper og kontrollerer alle biler på vei mot Kanadaskogen fra Laksevåg, og en rekke steder i området er både politistyrker bevæpnet med tohåndsvåpen og hundepatruljer utplassert.

VARMESØKENDE KAMERA: Et politihelikopter fra Oslo med varmesøkende kamera er satt inn i søket etter de mistenkte. Foto: Leif Stang / Dagbladet
VARMESØKENDE KAMERA: Et politihelikopter fra Oslo med varmesøkende kamera er satt inn i søket etter de mistenkte. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Politihelikopter i søk

I tillegg ble et helikopter fra Politiets helikoptertjeneste i Oslo sendt til stedet for å bistå med søk.

- Helikoptertjenesten i Oslo er på vei og vil snart lande. Helikopteret er utstyrt med et varmesøkende kamera, som kan søke i et stort område. Vi er ikke 100 prosent sikre på at de befinner seg i skogen, men det er her (i Kanadaskogen, red.anm.) vi velger å søke, sa innsatsleder Antun til Dagbladet like etter klokka 10.15.

Politiet var tidlig ute med å be folk om å holde seg unna det aktuelle området.

«Som sagt søkes det etter tre personer. VIKTIG å presisere at det ikke er grunn til engstelse for beboere og personer i området på grunn av personene vi søker», skriver politiet på Twitter.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

STENGT: Politiet har stengt en rekke veien inn mot Kanadaskogen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
STENGT: Politiet har stengt en rekke veien inn mot Kanadaskogen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer