Avslutter rettssaken i morgen

Norsk ambassaderåd vil være tilstede for Aung San Suu Kyi.

OPPOSISJONSLEDER:  Til tross for at hun har tilbrakt 13 av de siste 19 årene i fengsel, er Aung San Suu Kyi fremdeles leder av opposisjonspartiet National League for Democracy, som vant valget i 1990, uten at militærjuntaen godtok valgresultatet. Foto: AFP/SCANPIX
OPPOSISJONSLEDER: Til tross for at hun har tilbrakt 13 av de siste 19 årene i fengsel, er Aung San Suu Kyi fremdeles leder av opposisjonspartiet National League for Democracy, som vant valget i 1990, uten at militærjuntaen godtok valgresultatet. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norge har gjentatte ganger krevd umiddelbar løslatelse av Suu Kyi og alle andre politiske fanger. I tillegg er det bedt om anledning for internasjonale observatører til å være tilstede under rettssaken. Vi ser det som positivt at dette nå er imøtekommet forNorges vedkommende, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

- Det er viktig å holde fast ved utgangspunktet i saken, at Aung San Suu Kyi aldri skulle vært i husarrest og heller ikke skulle vært holdt i forvaring i Insein-fengselet for denne konkrete saken, sier statssekretær Gry Larsen i Utenriksdepartementet.

- At hun forholder seg til den rettsprosessen som nå pågår viser imidlertid at hun ønsker å benytte seg av de , om enn begrensede, rettslige mulighetene som foreligger, sier Larsen.

Avslutter rettsaken i morgenI dag ble det klart at bumesiske myndigheter gir tillatelse til at en norsk og en britisk observatør er til stede under de avsluttende rettsforhandlingene i Yangon morgen. Fra Norge kommer ambassaderåd Anne Lilleøren, og den britiske ambassadøren i Yangon vil også være tilstede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer