Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslutter søk etter meldinger om mulig gævermann i Drammen sentrum

Magasinet kjøpesenter ble evakuert.

 AKSJONERTE: Politiet aksjonerte mot adresser i Drammen i forbindelse med mulig våpenobservasjon: Vegard M. Aas/ presse30.no
AKSJONERTE: Politiet aksjonerte mot adresser i Drammen i forbindelse med mulig våpenobservasjon: Vegard M. Aas/ presse30.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Klokken 20.45 aksjonerer politiet mot adresser tilknyttet personer som kan ha noe å gjøre med mulig våpenobservasjon i Drammen.

- Vi oppsøker adresser med folk som vi vet har hatt befatning med våpen, sier operasjonsleder Gunnerød.

Den ene aksjonen fant sted på rett utenfor Drammen sentrum, mens den andre var i sentrum. Det skal ikke være noen pågrepne.

Observerte mulig geværmann Væpnede politistyrker rykket klokken 19.20 ut til Brakerøya i Drammen etter melding om at det var observert mann med våpen. Politiet tror det er sammenheng med observasjonen av en væpnet mann på Magasinet kjøpesenter tidligere på kvelden.

- Vi fikk melding klokka 19.20 fra en person som bor i Tornegate her i Drammen. Han hadde observert en mann med gevær på ryggen i en park i Drammen, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge tipser skal mannen ha siktet på en paviljong i parken, før han skal ha gått videre mot Brakerøya.

NTB skriver at det skal være være snakk om en mørkkledd mann.

Kjøpesenter evakuert En time tidligere ble kjøpesenteret Magasinet i Drammen sentrum evakuert etter meldinger om en mann med gevær inne på senteret.

BEVÆPNET POLITI PÅ STEDET: - Politiet kom og og ropte «alle ut, alle ut». Det virket som en uoversiktlig situasjon. Vi vet ikke hva som foregikk, sa Kiwi-ansatte fra Magasinet til Dagbladet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
BEVÆPNET POLITI PÅ STEDET: - Politiet kom og og ropte «alle ut, alle ut». Det virket som en uoversiktlig situasjon. Vi vet ikke hva som foregikk, sa Kiwi-ansatte fra Magasinet til Dagbladet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Politiet har sikret bilde av to personer inne på kjøpesenteret, og vi har søkt etter disse, opplyser politiets innsatsleder Marita Beston.

- Det er en drosjesjåfør som har kjørt to personer som kan likne på beskrivelsen av de to til kjøpesenteret, sier Beston.

Væpnet politi sperret av kjøpesenteret, og det var ambulanser på stedet.

- Politiet kom og og ropte «alle ut, alle ut». Det virket som en uoversiktlig situasjon. Vi vet ikke hva som foregikk, sa Kiwi-ansatte fra Magasinet til Dagbladet.

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra kjøpsenteret, og ser de to meldingene om mulig våpenobservasjon i sammenheng.

Avslutter aksjon Klokken 21.12 opplyser politiet om at avslutter den væpnede aksjonen i Drammen sentrum. Letingen etter en mann som ble observert med gevær, har vært uten resultat.

- Vi er i ferd med å trappe ned aksjonen og opptar vanlig patruljetjeneste. Det har ikke kommet inn flere meldinger. Vi har oppsøkt flere adresser, men med negativt resultat, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til NTB like etter klokken 21.

I DRAMMEN SENTRUM: Politiet har fått liknende meldinger tidligere. Foto: Espen Sandli
I DRAMMEN SENTRUM: Politiet har fått liknende meldinger tidligere. Foto: Espen Sandli Vis mer

- Politipatruljene er på vei tilbake til stasjonen for å avvæpne seg, sier han.

EVAKUERT: Politiet sperret av et område rundt kjøpesenteret. Foto: Espen Sandli
EVAKUERT: Politiet sperret av et område rundt kjøpesenteret. Foto: Espen Sandli Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!