Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Avslutter søket etter Per-Erik Burud for dagen

Redningsmannskapene vil fortsette letingen i morgen.

SØKET AVSLUTTET: Både politiet og sivilforsvaret deltok i letingen etter Kiwi-milliardær Per-Erik Burud på Tjøme i dag. Foto: Eirik Helland Urke
SØKET AVSLUTTET: Både politiet og sivilforsvaret deltok i letingen etter Kiwi-milliardær Per-Erik Burud på Tjøme i dag. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TJØME/OSLO (Dagbladet):Dykkerteamet avsluttett søket etter Per-Erik Burud i dag klokken 18.15. Dette skjer etter at letemannskaper har søkt etter den savnede siden rundt klokken 08 i dag tidlig.

- Vi har hatt dykkere her ute i hele dag. Nå avslutter vi for dagen og vil gjenoppta søkene i morgen tidlig igjen. Fokuset i dag har vært utifra de opplysningene vi har fått fra den ovelevende i ulykken, sier innsatsleder Ottar Steinstø til Dagbladet. 

Hjelper politiet i letingen Den overlevende fra båtulykken ved Tjøme, Asbjørn Aasheim, har vært ute på sjøen med politiet i dag igjen ved ulykkesstedet, skrev Dagbladet tidligere i dag.

Roger Wisth, daglig leder i Stavern Dykkesenter, opplyser at de i dag har finkjemmet et området på 150 ganger 800 meter. Området ligger sørøst for Flåtaskjær, som er øya hvor ulykkesbåten ble funnet.

- Grunnen til at det tar så lang tid er fordi vi må finsøke området og vi må til enhver tid vite hvor vi er. Derfor foretar vi såkalte sirkelsøk. Nå har vi holdt på i 12 timer, sola går ned, så det begynner å bli mørkt, sier han til Dagbladet.

Omdirigerer Søket ble tidligere i dag omdirigert etter nye opplysninger fra Asbjørn Aasheim.

I morgen vil letemannskapene fortsette å søke sørover. Området det skal søkes i er rundt 15-16 meter dypt, og når man er under 10 meter har man bare 30 centimeter sikt, påpeker Wisth.

-Hva er sannsynligheten for å finne ham?

- Vi er alltid like optimistiske, en gang holdt vi på å søke i over en uke. Det er helt opp til politiet hvor lenge vi skal holde på, nå.

Ble bøtelagt Fem dykkere fra Stavern dykkesenter har deltatt i søket i dag. Det har også tre dykkere fra brannvesenet i Drammen.

I dag opplyste politiet at Per-Erik Burud ble ilagt et forenklet forelegg på 1500 kroner, etter at en politibåt observerte at han kjørte i for høy hastighet i en femknops-sone tidligere denne uka.

FORTSETTER I MORGEN: Letemannskaper vil fortsette å søke etter den antatt omkomne Per-Erik Burud i morgen tidlig. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FORTSETTER I MORGEN: Letemannskaper vil fortsette å søke etter den antatt omkomne Per-Erik Burud i morgen tidlig. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer