Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslutter vaksinering av risikogruppene

Nå er det klart for resten.

FERDIG: I løpet av uka skal alle risikogrupper ha mottatt svineinfluensavaksinen.  Foto: Krister Sørbø/Dagbladet
FERDIG: I løpet av uka skal alle risikogrupper ha mottatt svineinfluensavaksinen. Foto: Krister Sørbø/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Helsemyndighetene vil i løpet av denne uka avslutte svineinfluensavaksinering av risikogruppene i de fleste av landets kommuner, opplyser helsedirektør Bjørn-Inge Larsen i Helsedirektoratet.

Dermed er det klart for vaksinering av alle andre som ønsker å ta vaksinen.

- Vi avslutter vaksineringen av risikogruppene i de fleste av landets kommuner i løpet av denne uka, slik at det fra neste uke vil bli foretatt vaksinering på helsestasjoner av de minste barna. De fleste kommunene vil velge å bruke skolehelsetjenesten til å vaksinere skolebarna. Deretter vil også vi andre få et tilbud, sier Larsen til P4.

Nærmere en million nordmenn har så langt vært smittet av svineinfluensaen, og helsedirektøren tror nå toppen er nådd mange steder i landet.

- Vi har jo vært oppe i overkant av 300.000 syke i løpet av en uke, og vi tror ikke vi kommer noe særlig høyere enn det. Kanskje vil vi nå se en utflating og en nedgang på Sør- og Østlandet, sier Larsen som mener Nord- og Midt-Norge fortsatt ikke har nådd toppen.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media