Avsluttet søket i Fardøla

Dykkere søkte etter Charlotte Moene (17).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØVRE ÅRDAL (Dagbladet.no): Dykkere fra Førde kom i kveld til Øvre Årdal for å gjenoppta søket etter savnede Charlotte Moene (17) ved fossefallet i Fardøla i bygda.

Søket er nå avsluttet, men Charlotte er foreløpig ikke funnet.

- Vi har dessverre ingen funn. Nå håper vi at elva roer seg ned av seg selv. Det er et problem at det er så sterk strøm. Egentlig pleier barn å bade i elva på denne tiden av året, sier politiførstebetjent Gunnar Breiveik ved Årdal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Elva har roet seg kraftig etter at Hydro reduserte vannmengden ved en demning oppe på fjellet tidligere i dag. Men fortsatt er den ikke på et normalt nivå.

-Dykkerne skulle egentlig ikke komme i dag, men værutsiktene er ikke så gode. Hvis det begynner å regne igjen vil elva og strømmene stiger igjen, sa lensmann Kristen Olav Grøttebø i årdalspolitiet tidligere i dag.

-Dette kan være sjansen de får for å kunne undersøke kulpen ved fossefallet, sier lensmannen.

Dykkerne avsluttet søkene resultatløst i går.

-De fikk ikke undersøkt hele kulpen på grunn av for mye strøm. De måtte holde på maskene sine, så sterk var strømmen, forteller Grøttebø.

Tidligere i dag ble blant annet familien til Charlotte Moene vitneavhørt av politiet i forbindelse med forsvinningen av deres kjære datter og barnebarn som forsvant sporløst fra Øvre Årdal for en uke siden i dag.

- Det er ikke noe dramatikk i disse avhørene. Vi ønsker bare å få så mye informasjon i saken som mulig. Det er viktig å understreke at det ikke er noe tegn på at det skal ligge noe kriminelt bak forsvinningen av Charlotte, sa lensmann Kristen Olav Grøttebø ved Årdal lensmannkontor til Dagbladet.no tidligere i dag.

Klærne som ble funnet i Fardøla fredag kveld og som var startskuddet for dykkersøkene i kulpen viste seg i dag å samsvare med hva den 17 år gamle jenta hadde på seg dagen hun forsvant- mandag 9. Juli.

Etter det Dagbladet.no erfarer skal funnene dreie seg om en bukse og et undertøysplagg.

- Klærne som ble funnet samsvarer med hva hun hadde på seg dagen hun forsvant. Det er personer som står henne nær som har bekreftet dette. Samtidig er vi fortsatt ikke sikre på om dette faktisk er klærne til Charlotte, understreker lensmannen overfor Dagbladet.no.

I morgen skal det etter planen ankomme en miniubåt som skal søke dypere i Årdalsvatnet. Politiet er også iferd med å bestemme seg for om de skal søke bistand om finske redningshunder som har ekspertise på søk under vann.

SAVNET: Charlotte Moene har vært savnet siden 9. juli.
<DYKKER: Dykkere gjør seg klare til søk i fossen Fardføla