Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avsluttet valgkampen med testikler og Pol Pot

Italienerne pustet i går ut etter den mest vanvittige valgkampen noen har opplevd. Og som har fått mange til å spørre om Italias statsminister lider av forfølgelsesvanvidd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROMA (Dagbladet): Statsminister Silvio Berlusconi avsluttet sin valgkamp like voldsomt som kvelden før i Napoli, og med følgende kraftsats:

-  Vi skal vinne, fordi vi er ikke testikler.

Dermed gjentok han skjellsordet han tidligere i uka brukte på alle som ikke stemmer på ham. Testikler er et vulgært språk for dust.

Likevel har dette blitt en uformell folkebevegelse blant hans motstandere i løpet av uka. Flere, også kvinner, går nå rundt med t-skjorter der det står: «Jeg er en testikkel».

-  Jeg bare spør dere: Vil dere regjeres av dem som har vært medskyldige til det verste tyranniet i historien? Av dem som har tilbedt Stalin, Lenin, og Pol Pot? spurte Berlusconi tilhørerne i Napoli.

I forhold til tidligere var Pol Pot ny på lista, men han glemte i farten Mao Zedong.

Sammensvergelse

Berlusconi har overfor velgerne skissert en omfattende sammensvergelse mot seg. Sammensvergelsen er stor og spenner fra venstrepartiene, rettsvesenet, næringslivsledere, fagforeningene, samvirkeforeninger og journalister som bare har ett formål: å sverte og rakke ned på landets statsminister.

 VILL VALGKAMP:  Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX
VILL VALGKAMP: Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX Vis mer

Og Berlusconi spør velgerne retorisk om de vil finne seg i dette.

Han jobber dag og natt for Italias beste, sier han, mens den store sammensvergelsen ikke gjør annet enn å forsøke å rive ham over ende.

Og mange italienere spør seg: Lider Italias statsminister av akutt forfølgelsesvanvidd?

Berlusconi har også mumlet om meningsmålinger som skal vise ham i ledelsen foran valget, men det er vanskelig å vite hva dette er, fordi meningsmålinger er forbudt de siste ukene av valgkampen.

Det hevdes at de meningsmålingene som partiene fortsetter å utføre, men som ikke kan offentliggjøres, viser det samme som de siste offentliggjorte, nemlig en svak ledelse for venstresida.

Fritt for politikk

I Dagbladets egen meningsmåling, fra et utvalg på 17 ikkevitenskapelig utvalgte drosjesjåfører i Roma den siste uka,

viser sju for Berlusconi, fire for Prodi og seks som «hater politikk». Men verdens drosjesjåfører har, som kjent, aldri vært representative for folket ellers.

Det er ikke alle drosjesjåførene som forfølger Berlusconi, det er alle «testiklene».

I den varme vårsola på Piazza del Popolo var det i går fritt for politikk.

Kvelden før var dette åsted for en enorm folkefest til støtte for venstre-alliansen Unione ogderes leder Romano Prodi, som tar sikte på å velte Berlusconi som statsminister etter valget i dag og i morgen.

SVAR PÅ TILTALE: Lykkelig og testikkel uten Berlusconi, lyder teksten på denne t-skjorta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling