Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avspark på høye hæler

Med elegante, høyhælte støvletter på beina sparket kronprinsesse Mette-Marit i gang den internasjonale fotballoppvisningen i Vard-hallen i Haugesund lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte en viss munterhet blant publikum da kronprinsessen entret banen iført skjørt og høye støvletter, men det kongelige avsparket gikk den veien det skulle, og de to fotballkampene - hver på sju minutter - kunne starte.

Vått og grått

Lave tåkeskyer og duskregn la ingen demper på stemningen da kronprinsparet kom til Vard-hallen i Haugesund. Her ble de mottatt på rød løper av en stor folkemengde.

Grunnen til kronprinsparets besøk i Haugesund er at paret har gitt Vard-modellen 200.000 kroner fra sitt humanitære fond. Vard-modellen er Vard fotballklubbs prosjekt for å integrere flyktninger og innvandrere i klubbens arbeid.

Lørdag fikk kronprinsparet se og høre om hva pengene skal brukes til. Men først var det lunsj i klubbhuset, der blant andre fylkesmannen i Rogaland, Tora Aasland, Haugesunds ordfører Petter Steen, politimester Odd Magne Haavardsen, representanter for Norges Fotballforbund, klubbledelsen og andre ledere og medlemmer av sportsklubben Vard var til stede.

Inspirerende

Kronprins Haakon betegnet besøket hos Vard som både inspirerende og spennende.

- Etter at vi besluttet å gi en del av pengegaven vi fikk i forbindelse med bryllupet vårt til Vard-modellen, har vi følt en egen tilknytning til dere, sa han blant annet i sin tale til medlemmene i Vard.

- Det er ikke nok å ha gode holdninger. Vi må ha mål som tydeliggjør de gode holdningene våre gjennom det vi sier og det vi gjør. Vard-modellen er et godt eksempel på dette, derfor valgte kronprinsessen og jeg å støtte arbeidet deres, sa kronprinsen.

Anders Krystad, som er medansvarlig for integreringsprosjektene i fotballforbundet, sier til NTB at kronprinsparets besøk hos Vard har svært stor betydning.

Gaver og blomster

- Dette har stor betydning for breddefotballen og for det arbeidet vi gjør for å trekke barn og unge med flerkulturell bakgrunn med i prosjektene, sier Krystad.

Han opplyser at det nå finnes integreringsprosjekter av tilsvarende type som Vard driver i en rekke byer i Norge.

- Nå har prosjektene også vakt internasjonal oppmerksomhet, og vi har allerede hatt besøk fra flere land som vil lære av våre metoder.

Med favnen full av blomster og gaver forlot kronprinsparet Haugesund etter besøket hos Vard. Med hjem til Marius fikk de flott, rød fotballdrakt. Femåringen har etter hvert fått mange slike klubbdrakter fra hele landet med navnet sitt på. Marius 10 sto det på ryggen av drakten han fikk i gave fra Vard.

(Wibecke Lie/NTB)

LET's PLAY: Kronprinsessen tok godkjent avspark i Haugesund i dag.
Hele Norges coronakart