Avsperret område i Sola skal gjennomsøkes

Politiet gjorde seg lørdag morgen klar til å gjennomsøke et område i Sola kommune som har vært avsperret natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Området består blant annet av en nedlagt militærleir, og politiet mener ranerne som mandag slo til mot Norsk Kontantservice og drepte politiførstebetjent Arne Sigve Klungland har oppholdt seg i nærheten før ranet.

Politiet opplyste fredag at ransmennenes biler er observert på vei fra Ølberg-området i Sola inn mot byen nærmest i kolonne fra klokken 6.30 på morgenen ransdagen.

Stor aksjon

Store politistyrker jaktet langfredag kveld på ransmennene i området.

Visepolitimester Arne Hammersmark bekreftet overfor NTB at aksjonen, som ble satt i gang klokken 21, gikk ut på å finne og pågripe ransmennene.

Aksjonen ga ingen resultater fredag kveld, og politiet trappet ned aktiviteten natt til lørdag. Området ble avsperret for at det skulle kunne settes i gang en grundigere gjennomsøking med hunder fra lørdag morgen.

I området

Helt siden ranet mandag har politiledelsen ved Rogaland politidistrikt gjentatte ganger sagt at de leter etter ransmennene i området rundt Stavanger. Politiet har ikke villet si hva de har bygd denne antakelsen på og ingen er foreløpig pågrepet i nærområdet.

Politiet har internt etterlyst fire menn som skal tilhøre et kriminelt miljø i Oslo. Dessuten er tre svenske statsborgere av utenlandsk opprinnelse pågrepet i Göteborg og begjært utlevert til Stavanger.

Sent fredag kveld gikk ransalarmen igjen da svensk politi gjennomførte en storaksjon i Malmø. Etter en tid ble det imidlertid klart at denne aksjonen likevel ikke hadde noe med Stavanger-ranet å gjøre.

NTB