TRØBBEL FOR NSB:  En avporing ved Hokksund gjør at NSB må innstille flere tog i morges. Arkivfoto:Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
TRØBBEL FOR NSB: En avporing ved Hokksund gjør at NSB må innstille flere tog i morges. Arkivfoto:Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

Avsporing gir togtrøbbel i morges

Trafikken i gang igjen etter avsporing ved Hokksund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsporing og manglende togsett skaper trøbbel for reisende med NSB onsdag morgen.

Et arbeidstog sporet av ved Hokksund stasjon i 3-tiden natt til onsdag og sperret all trafikk mellom Drammen og Kongsberg.

Det betydde innstilte lokaltog og regionaltog på strekningen onsdag morgen, ifølge NTB. 

- Kvart over åtte fikk vi beskjed om at alt var i orden igjen på Hokksund stasjon. Trafikken på Sørlandsbanen og mellom Kongsberg og Eidsvoll er i gang igjen, og vi forsøker å snu togene og holde normale rutetider, opplyser informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, til Dagbladet.no.

Nattoget fra Stavanger til Oslo ble også berørt, og måtte stanse på Kongsberg.

- Det var en arbeidsmaskin som sporet av. Den sperrer linjen, sier vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket Arvid Bårdstu til NTB.

Ingen personer ble skadd i avsporingen og de materielle skadene skal være begrenset.

Jernbaneverket melder i tillegg om en rekke innstilte avganger onsdag morgen som en følge av manglende togsett. Det gjelder blant annet morgentogene på Vestfoldbanen fra Skien til Oslo S med avganger klokken 3.41 og 4.07.

I lokaltrafikken rundt hovedstaden ble flere avganger innstilt. 

- Vi har mangel på togsett på grunn av is- og snøskader på togene. Det er først og fremst i rushtiden vi trenger disse togene, sier Lundeby i NSB.

(NTB)