Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Avstanden fra Oslo til Kyrksæterøra er en god del kortere enn mellom Oslo og Bagdad

Oslo tingrett mener mulla Krekars kone og fire barn kan besøke ham i Trøndelag.

VIL TVANGSFLYTTE KREKAR: Oslo tingrett har besluttet at mulla Krekar kan tvangsflyttes til kyrksæterøra.

Foto: Hans Arne Vedlog
VIL TVANGSFLYTTE KREKAR: Oslo tingrett har besluttet at mulla Krekar kan tvangsflyttes til kyrksæterøra. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka ti i dag ble det kjent at mulla Krekar kan tvangsbosettes i Kyrkesæterøra i Sør-Trøndelag.

Det slår tingrettsdommer Oddmund Svarteberg fast i kjennelsen som er offentliggjort.

- Konklusjonen er følgjeleg at retten ikkje finn det bevist at vedtaket av 20. januar 2015 må settast til sides på grunn av at Justis- og beredskapsdepartementet har overskride kompetansen sin, heter det i kjennelsen.

Les hele kjennelsen her.

Her er spillet om Krekar.

- Kortere enn mellom Oslo og Bagdad Oslo tingrett ser det ikke som problematisk å flytte Krekar til Trøndelag.

- Selv om det kan være at ikke mange færre vil bli påvirket av Faraj (mulla Krekar journ. anm.) sine holdninger dersom han bor i Hemne kommune kontra i Oslo eller omegn, finner retten ut fra at det er snakk om alvorlige trusler i og med at de er rettet mot grunnleggende nasjonale interesser, at reduksjonen vil bli stor nok til at den må tillegges stor vekt ved vurderingen av om pålegget er forholdsmessig, skriver tingretten.

Retten kan ikke se at det kan tillegges stor vekt at pålegget vil redusere mulla Krekars kontakt med kone og barn som retten mener må være i 20-åra.

- Ellers er avstanden fra Oslo til Kyrksæterøra en god del kortere enn mellom Oslo og Bagdad, slik at det vil være praktisk mulig for både kona og barna hans å reise til Kyrksæterøra for å besøke ham der, fastlår Oslo tingrett.

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling mener det er en selvmotsigelse i at familien kan besøke Krekar, ifølge retten, men at islamister vil holde seg unna på grunn av avstanden.

- Hvis formålet var å forhindre han å få besøk fra islamister, så kan jo bare de komme på besøk og, hvis familien kan. Det er en selvmotsigelse i avgjørelsen her, sier Meling til Dagbladet.

Anker Han har allerede varslet at kjennelsen vil ankes til lagmannsretten.

- Det blir umiddelbart begjært oppsettende virkning, sier Meling.

Advokaten lar seg ikke vippe av pinnen av tingrettens kjennelse.

- Jeg er ikke skuffet. Jeg sa at vi hadde et godt håp om at vi skulle få fram argumentene våre, og det har vi fått, sier advokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Han understreker at de ber om oppsettende virkning, og at det vil bli opp til Borgarting lagmannsrett hvorvidt mulla Krekar kan bli boende hos familien i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media