KJØLIG: Siv Jensen og Knut Arild Hareide i samtale på valgnatten. KrF gikk ikke inn i regjering, men har en samarbeidsavtale med Høyre og Frp. Nå viser en kartlegging Vårt Land har gjort, at den politiske avstanden mellom Frp og KrF øker. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KJØLIG: Siv Jensen og Knut Arild Hareide i samtale på valgnatten. KrF gikk ikke inn i regjering, men har en samarbeidsavtale med Høyre og Frp. Nå viser en kartlegging Vårt Land har gjort, at den politiske avstanden mellom Frp og KrF øker. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Avstanden mellom KrF og Frp øker

Fylkesledere i KrF sliter med å nevne verdisaker hvor Frp er en alliert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av en spørrerunde Vårt Land har gjennomført blant 17 av 19 fylkesledere.

Svarene viser at KrF og Frp har mindre felles enn tidligere. På åpent spørsmål om hvilke saker som samler de to partiene, strever mange fylkesledere med å svare.

Friskoler og frivillighet - Det er nesten ille at jeg blir så i beit på det spørsmålet. Hadde du spurt meg hva vi ikke kunne samarbeide om, hadde jeg lekset opp en hel del, sier Morten Halling, fylkesleder i Oppland KrF.

Etter tenkepause, trekker fylkeslederne fram felt som samferdsel, friskoler, nedbygging av byråkrati og frivillighetspolitikk.

Nydalen 3. mars møtes regjeringspartiene, Venstre og KrF i Nydalen for politiske samtaler. (NTB)