Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avstemning om Kavanaugh mandag om ikke Ford stiller

Justiskomiteen i Senatet vil stemme over Brett Kavanaughs plass i høyesterett mandag om ikke kvinnen som beskylder ham for overgrep, stiller uten betingelser.

KANDIDAT: President Donald Trump har nominert Brett Kavanaugh til det ledige setet i USAs høyesterett. Foto: AP Photo/Evan Vucci
KANDIDAT: President Donald Trump har nominert Brett Kavanaugh til det ledige setet i USAs høyesterett. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for komiteen, senator Chuck Grassley, ga Christine Blasey Ford en frist til fredag kveld klokka 22 lokal tid til å godta å stille opp i en høring mandag uten forhåndsbetingelser.

– Vi er ikke villig til å gå med på dine urimelige krav, skriver Grassley i et brev til Ford, som har anklaget Kavanaugh for et grovt seksuelt overgrep mens de var tenåringer.

Ford sa tidligere i uka at hun er villig til å stille i en høring torsdag, men hun krever å få komme med sitt vitnemål etter Kavanaugh, og vil bare at senatorene i komiteen skal få stille spørsmål.

Alle de elleve republikanerne i komiteen er menn, og de har ønsket at en utenforstående kvinnelig jurist skal stille spørsmål til Ford, vel vitende om at det kan gi et dårlig inntrykk på kvinnelige velgere hvis det bare er eldre hvite menn som forsøker å skape tvil om det Ford sier hun har gjennomgått.

Grassley avviste også å innkalle andre vitner til høringen. Ford ønsket at Mark Judge, som hun sier var sammen med Kavanaugh på festen og i soverommet der det angivelige overgrepet skjedde, også skulle vitne i høringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!