Foto: AFP/ Saul LOEB/NTB-Scanpix
Foto: AFP/ Saul LOEB/NTB-ScanpixVis mer

Avstemning om Kerry i Senatet

Må bli godkjent som landets neste utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatets utenrikskomité godkjente Kerry i en avstemning tirsdag formiddag lokal tid, og en avstemning skulle holdes i plenum i Senatet senere på dagen.

Kerry, som er nominert av president Barack Obama til å etterfølge Hillary Clinton, kom smilende ut etter godkjenningen i komiteen. Han ble møtt med entusiastisk applaus.

- Jeg kan ikke si hvor beæret jeg føler meg, sa Kerry.

Clinton varslet allerede før presidentvalget i fjor høst at hun ville gå av i forbindelse med at Obamas neste mandatperiode begynte. Det spekuleres på om hun satser på å bli presidentkandidat til valget i 2016.

Etter avstemningen i Senatet planlegger Kerry å levere inn sin avskjedssøknad som senator i Massachusetts, skriver avisen Boston Globe.

Allerede i begynnelsen av februar kan han komme til å ta over ansvaret for USAs utenriksdepartement, som har om lag 70.000 ansatte.

- Det er ingen andre i Senatet som har viet mer av sin tid til spørsmål som er viktige for vårt land, uttalte republikaneren Bob Corker.

Utenriksministerposten blir et høydepunkt i Kerrys politiske karriere og skal være en drøm han har hatt lenge.

Analytikere tror at USAs utenrikspolitikk vil bli videreført stort sett som før under den nye sjefen. Men avtroppende Clinton har vært svært populær både i USA og i store deler av verden, og ekspertene tror ikke Kerry vil oppnå like høy popularitet.
(NTB)