AVTALE - OM HVA?  Rødgrønne parhester foran valget i Oslo. Marianne Borgen (SV) - til høyre - og Live Rieber-Mohn (Ap) - med papirer - blir med stor sannsynlighet henholdsvis ordfører og byrådsleder i hovedstaden etter 12. september dersom det blir rødgrønt flertall. Her under et møte på Aker sykehus sist onsdag. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET.
AVTALE - OM HVA? Rødgrønne parhester foran valget i Oslo. Marianne Borgen (SV) - til høyre - og Live Rieber-Mohn (Ap) - med papirer - blir med stor sannsynlighet henholdsvis ordfører og byrådsleder i hovedstaden etter 12. september dersom det blir rødgrønt flertall. Her under et møte på Aker sykehus sist onsdag. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET.Vis mer

Avtale - ja eller nei ?

Sjekk hva Ap og SV mener om t-bane og E 18-utbygging før valget i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilløp til rødgrønn valgforvirring i Oslo halvannen uke før kommunevalget:

- SV og Arbeiderpartiet er blitt enige i dag om å droppe E18 vestover til fordel for ny tunnelbane mellom Majorstua og Tøyen, kunne bilpendlere i krabbefartkø ut av Oslo høre SVs ordførerkandidat Marianne Borgen fortelle på NRK Østlandssendingen.

Hun vil høyst trolig bli ny Oslo-ordfører med Arbeiderpartiets Libe Rieber-Mohn som byrådsleder hvis det blir rødgrønt flertall i hovedstaden.

Ingen avtale - 1 Seinere på dagen rykker Rieber-Mohn ut i Østlandssendingen og Asker og Bærums Budstikke for å berolige bilbrukere i velgermassen om at Arbeiderpartiet ikke har valgt bort E18.

- Vi har ikke inngått noen avtale med SV. Utgangspunktet er at alle er enige om at Oslopakke 3 må reforhandles fordi det mangler 30 - 40 milliarder kroner, korrigerer Arbeiderpartiets byrådslederkandidat overfor Østlandssendingen.

Ingen avtale - 2 Heller ikke valgkamplederen for Oslo Ap, Marthe Scharning Lund, kjenner til at det er inngått noen avtale med SV om dette eller noe annet de siste dagene.

- Men i reforhandlingene om Oslopakke 3 er vi enige om at kollektivsatsing må løftes, sier Scharning Lund til Dagbladet tirsdag kveld.

Avtale - ja Og Marianne Borgen holder på at hennes parti er blitt enige med Arbeiderpartiet tirsdag om nettopp å prioritere ny t-bane framfor vei i Oslo.

- Hvis dere ikke tror meg, får dere snakke med Libe Rieber-Mohn, sier den rødgrønne ordførerkandidaten til Dagbladet.

Det er ikke første gang veiutbygging og kollektivtrafikk skaper opphetet debatt i Oslo. Her er 653 treff på Oslopakke 3, bare på Oslo kommunes hjemmesider.

Marianne Borgen oppsummerer kort bakteppet for det ordførerkandidaten oppfatter som en avtale fra tirsdag:

- I praksis er Oslopakke 3 konkurs, og det er ingen tvil om at partiene er enige om å prioritere kollektivtransport foran nye veier. Ja, det betyr at ny t-bane går foran flere veier, både E18 og Mosseveien.

- Tror du velgerne skjønner dette budskapet?

 HJEM FRA JOBB - SIST MANDAG ETTERMIDDAG:  Ettermiddagskø på E18 på vei vestover ut av Oslo, ved Skøyen mandag ettermiddag.
FOTO: STIAN LYSBERG  SOLUM, SCANPIX.
HJEM FRA JOBB - SIST MANDAG ETTERMIDDAG: Ettermiddagskø på E18 på vei vestover ut av Oslo, ved Skøyen mandag ettermiddag. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer

- Det kan jeg ikke skjønne skal bli noe problem. Det er kjent at SV prioriterer kollektivtrafikk.

- I overkant langt - SVs samferdselspolitiske talsmann i Akerhus, Erlend Hole, sier til Budstikka at du har gått i overkant langt. Hvordan liker du en slik uttalelse fra en partikollega?

- Han driver valgkamp i Akershus og jeg i Oslo, svarer Marianne Borgen. Som holder på at SV har en avtale som to av Ap-toppene i Oslo ikke kjenner til.

- Kan misforstås Etter å ha lest gjennom Dagbladets manus for å sjekke at hun er blitt sitert riktig, skriver Marianne Borgen:

«Det som er sagt på Østlandssendingen kan misforstås. Derfor forsøkte jeg å klargjøre det overfor Dagbladet. De nest siste avsnittene er feil. Her er korrigering:  Vi er enige med Arbeiderpartiet om at når Oslopakke 3 skal reforhandles, så skal det satses sterkt på kollektivtransport. Det betyr ny T-banetunnel gjennom Oslo med holdeplasser på Grunerløkka og Bislett.»

Her finner du all praktisk informasjon om valget i Oslo.

 KJENNER IKKE TIL AVTALE:  Arbeiderpartiets valgkampleder i Oslo, Marthe Scharning Lund, kjenner ikke til noen ny avtale med SV fra tirsdag. Her som stortingskandidat for Telemark i 1997. ARKIVFOTO: SCANPIX.
KJENNER IKKE TIL AVTALE: Arbeiderpartiets valgkampleder i Oslo, Marthe Scharning Lund, kjenner ikke til noen ny avtale med SV fra tirsdag. Her som stortingskandidat for Telemark i 1997. ARKIVFOTO: SCANPIX. Vis mer