Avtale for AF-utbryterne og legene

De sju utbryterforbundene fra Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) og Legeforeningen har bragt sitt lønnsoppgjør i kommunesektoren i havn. De godtok avtalen AF gikk til streik på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunenes Sentralforbund (KS) og de åtte organisasjonene anbefalte fredag formiddag Riksmeklingsmannens skisse til løsning. Lønnsavtalen gir alle et generelt tillegg på 10 000 kroner. Begynnerlønna for akademikerne på de laveste lønnstrinn øker med 17 800 kroner. I tillegg skal 0,78 prosent av de samlede lønnsmidlene i kommunesektoren fordeles i lokale forhandlinger.

Den nye hovedsammenslutningen Akademikerne jubler over det den kaller sin første tariffavtale etter å ha troppet opp hos Riksmeklingsmannens sammen med forbundslederne for tannlegene, legene, arkitektene, veterinærene, juristene, psykologene, sivilingeniørene og siviløkonomene.

Forhandlingsleder Erik Bartnes i Kommunenes Sentralforbund (KS) nekter fortsatt å forholde seg til Akademikerne, som tidligere i vår ble frakjent forhandlingsrett på vegne av utbryterne fordi de ennå formelt er AF-medlemmer. Det er forbundenes selvstendige rett til å forkaste eller å anbefale et meklingsforslag som førte AF-utbryterne til Reidar Websters kontor.