Matt Gaetz:

Avtale kan bety trøbbel: - Ikke komfortabel

En mulig tilståelsesavtale kan være dårlig nytt for kongressmannen Matt Gaetz. Selv avviser han alle anklager.

UNDER ETTERFORSKNING: Kongressmannen Matt Gaetz avbildet sammen med ekspresident Donald Trump under en baseballkamp i Washington. Foto: AP Photo/Andrew Harnik.
UNDER ETTERFORSKNING: Kongressmannen Matt Gaetz avbildet sammen med ekspresident Donald Trump under en baseballkamp i Washington. Foto: AP Photo/Andrew Harnik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det republikanske kongressmannen Matt Gaetz (38) er i hardt vær om dagen.

Gaetz, som har holdt en veldig høy profil som en av ekspresident Donald Trumps aller mest synlige allierte, blir etterforsket for om han har hatt et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente, og betalt for hennes reiser sammen med ham.

Gaetz har selv bekreftet at han er under etterforskning, men nekter for alle anklagene mot ham.

- Jeg har aldri betalt for sex. Jeg har aldri hatt sex med en mindreårig som voksen. Jeg har vært sammen med kvinner som studerer og tar høyere utdanning, og jeg har skrytt av at de er flotte jevnt over, som kjærester gjør, har han skrevet i en uttalelse til The Washington Post.

Mulig tilståelsesavtale

Nå kan derimot en tilståelsesavtale være dårlig nytt for kongressmannen.

Etterforskningen av Gaetz skal være en del av en større etterforskning mot en politisk alliert av Gaetz i Florida, Joel Greenberg, som ble tiltalt for menneskehandel og en lang rekke andre punkter i fjor sommer.

Greenberg risikerer en fengselsstraff på flere tiår, og nå skriver en rekke amerikanske medier at Greenberg er i forhandlinger med påtalemyndigheten om en tilståelsesavtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer