Avtale om erstatning etter krasj med Koenigsegg

Nordmann (40) braste inn i folkemengde under billøp i Polen.

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Plutselig skjøt Koenigseggen fart og kjørte inn i publikummere langs banen. Foto: Wojciech Wloch / AP / NTB Scanpix
KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Plutselig skjøt Koenigseggen fart og kjørte inn i publikummere langs banen. Foto: Wojciech Wloch / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): 40-åringen har inngått en avtale med statsadvokaten i Poznan, går det fram av en pressemelding som i dag ble lagt ut på hjemmesida til statsadvokatembetet.

Snudde Statsadvokaten opplyser at nordmannen nektet straffskyld og også avviste å bli avhørt av polske etterforskere, umiddelbart etter at ulykken skjedde i Poznan den 30. juni i fjor.

Men under et seinere avhør tok nordmannen likevel på seg skylda for det som skjedde. Han forklarte da at han hadde mistet kontrollen over kjøretøyet sitt og deretter reagert galt - blant annet ved å svinge mot høyre.

I avtalen om at han erklærer seg skyldig på denne måten, godtar 40-åringen en fengselsdom på ett år og fire måneder - gjort betinget i tre år - og 300 dagbøter på 150 zloty hver, en sum på om lag 90 000 norske kroner.

Dagbladet har vært i kontakt med nordmannen. Han ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Fem hardt skadd Den norske bilentusiasten deltok i oppvisningsløpet Gran Turismo gjennom Poznan i begynnelsen av juli. Mens de andre 174 deltakerne - hvorav hele 50 stilte i Ferrari - trillet stille og rolig gjennom rennområdet, viser mange videoopptak hvordan en Koenigsegg mister veigrepet allerede under start.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer