Avtale om hjemsendelse av irakere

Men mulla Krekar får bli.

BLIR IKKE HJEMSENDT:  Mullah Krekar blir ikke hjemsendt til tross for avtalen om retur av irakere, da han har et spesielt beskyttelsesbehov. Her er han i samtale med advokat Harald Stabell i Høyesterett i 2007. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BLIR IKKE HJEMSENDT: Mullah Krekar blir ikke hjemsendt til tross for avtalen om retur av irakere, da han har et spesielt beskyttelsesbehov. Her er han i samtale med advokat Harald Stabell i Høyesterett i 2007. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Norge har undertegnet en avtale om retur av irakere som har fått avslag på asyl i Norge, men mulla Krekar, som er irakisk kurder, får bli.Kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet sier at personer med spesielt beskyttelsesbehov får bli.

— Reiser han tilbake, blir han trolig drept. Det hjelper lite at vi har et papir som sier han skal beskyttes. Derfor vil han, og andre som er i en tilsvarende situasjon, ikke være en del av den nye avtalen, sier Jahnsen til Aftenposten.no.

— Jeg er glad for at det nå er enighet om en avtale som etablerer mekanismer for samarbeidet med irakiske myndigheter om retur i ordnede former av irakere som ikke har gyldig grunn for opphold i Norge, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) sier at regjeringen i utgangspunktet vil at alle med endelig avslag skal returnere frivillig, men at avtalen gir grunnlag for å tvangsreturnere dem som nekter å forlate Norge.

— Avtalen vil også kunne bidra til at flere returnerer frivillig. Disse vil få en returpakke med økonomisk støtte, slik at de ikke blir til byrde for det irakiske samfunnet ved sin retur, sier Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer