Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avtale om Kosovo trolig klar

Kosovoalbanerne kommer trolig til å undertegne fredsavtale for Kosovo i morgen, sier USAs spesialutsending Bob Dole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De lovet å undertegne i morgen. Fra da av vil presset være rettet mot Jugoslavias president Slobodan Milosevic, sa Dole i London i dag etter å ha orientert utenriksminister Madeleine Albright om sin reise på Balkan. Albright var innom den britiske hovedstaden på vei hjem fra Asia.

Best mulig

- Det er ingen fullkommen avtale, antakelig ikke en tekst kosovoalbanerne selv ville kommet med, men jeg tror det er den best mulige avtalen, sa Dole.

Med på møtet med kosovoalbanerne var også NATOs øverste leder for styrkene i Europa, general Wesley Clark, Kosovo-mekleren Christopher Hill og en tjenestemann fra det amerikanske utenriksdepartementet som deltar i forhandlingene, Jim O'Brien.

Først et ja fra kosovoalbanerne, så et ja fra de serbiske myndighetene i Beograd, slik er den amerikanske strategien. Christopher Hill sier han forventer at alle parter som deltok i forhandlingene i Rambouillet utenfor Paris forrige måned, kommer til å undertegne.

Bestemt seg

- Flere grupper har allerede bestemt seg for å undertegne. Den kosovoalbanske frigjøringshæren UCK vil ta sin beslutning søndag, sa Hill.

Forslaget til fredsavtale gir provinsens albanske innbyggerflertall omfattende selvstyre i en periode på tre år, samtidig som NATO stasjonerer bakkestyrker som skal sikre freden og se til at serberne trekker tilbake de fleste av sine styrker.

(NTB-AFP)