Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Avtale undertegnet i Honduras

Manuel Zelaya kan bli gjeninnsatt som president i Honduras, opplyser Organisasjonen av amerikanske stater (OAS).

ENIGE: Avsatt president Manuel Zelaya (t.v.) takket i dag den amerikanske statssekretæren Thomas Shannon under et møte på den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa.  Foto: Reuters
ENIGE: Avsatt president Manuel Zelaya (t.v.) takket i dag den amerikanske statssekretæren Thomas Shannon under et møte på den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En avtale som åpner for at Manuel Zelaya kan gjeninnsettes som president i Honduras, er undertegnet, opplyser Organisasjonen av amerikanske stater (OAS).


Kuppmakere signerer

Kort tid før avtalen ble undertegnet av forhandlere fra de to leirene, gjorde kuppregimets president, Roberto Micheletti, avtalen kjent i en uttalelse.

- Jeg har gitt min forhandlingsgruppe myndighet til å skrive under på en avtale som vil sette strek for den politiske situasjonen vi befinner oss i, sa Micheletti.

Kuppmakerne i Honduras har dermed gitt etter for sterkt internasjonalt press. Det er fire måneder siden Zelaya ble fjernet fra makta under et militærkupp.


- Gjenreiser demokratiet

Avtalen kan åpne for at den styrtede presidenten Manuel Zelaya får tilbake vervet sitt, innrømmer han.

- Når det gjelder det mest omstridte punktet, så inneholder avtalen muligheten for at Manuel Zelaya kan gjeninnsettes som president, sier Micheletti.

Zelaya gjorde det klart at avtalen vil gjenreise demokratiet i Honduras.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media