Opposisjonen krever pensjon fra første krone

- Avtalt spill i sykehusstreiken

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener regjeringen uthuler streikeretten og varsler full støtte til LO-kravet om pensjon fra første krone.

BUNDET MANDAT: Senterpartiets Per Olaf Lundteigen anklager Spekter og regjeringen for å undergrave streikeretten i sykehussektoren. Han lover nå full støtte til LO-kravet om pensjon fra første krone. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BUNDET MANDAT: Senterpartiets Per Olaf Lundteigen anklager Spekter og regjeringen for å undergrave streikeretten i sykehussektoren. Han lover nå full støtte til LO-kravet om pensjon fra første krone. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sp-veteranen reagerer kraftig på at regjeringen i helga grep inn med tvungen lønnsnemnd og stanset sykehusstreiken. Men overrasket er han ikke.

- Spekter er arbeidsgiver for de fristilte statlige virksomhetene. Ledelsen opererte helt opplagt med bundet mandat fra regjeringen: Det kom ikke på tale å gi flere arbeidstakere rett til pensjonsopptjening fra første krone - iallfall ikke i staten, sier Lundteigen til Dagbladet og fortsetter:

- Dette lukter av avtalt spill.

Han Senterpartiet vil stemme imot et lovforslag om tvungen lønnsnemnd i sykehussektoren, og varsler en samlet rødgrønn front for LO-kravet om pensjon fra første krone ved valget i 2021 - i alle sektorer. Også YS har fremmet krav om pensjon fra første krone.

Men beslutningen om å ty til tvungen lønnsnemnd havner trolig ikke til behandling på Stortinget. Fordi det er ferie gjøres inngrepet i streiken nemlig ved en såkalt provisorisk anordning fra regjeringens side, og ikke ved lov.

- Reagerer sterkt

Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter avviser kritikken fra Lundteigen og arbeidsgiverorganisasjonen forholder seg til egne medlemmer og ikke regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer