Avtalte besøk

DALSBYGDA (Dagbladet): Inghild Hestholm (18) ringte hjem til sine foreldre klokka 15.30 tirsdag, dagen da hun sist ble sett. Den unge lærervikaren avtalte da med familien at de skulle komme på besøk til hennes nye hjem dagen etter at samtalen fant sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt er det ingenting som tyder på at Inghild har tatt noen telefoner etter dette tidspunktet, men først mandag vil politiet ha helt sikre opplysninger om dette. Ingenting tyder på at Inghild hadde planer om å bli lenge borte fra hytta. På utsiden av boligen sto både bilen og sykkelen hennes parkert. Inne lå lommeboka og en halvlagt kabal på bordet og mobiltelefonen i vinduet.

Det er fremdeles uklart om 18-åringen hadde på seg ytterjakke da hun ble sett klokka 15.45 på grusveien rett ved hytta.

I følge naboer hadde Inghild sagt at hun savnet katten sin. Dette skal hun også ha sagt i en telefonsamtale tirsdag.

Foreldrene avhørt

Inghilds foreldre har i dag vært til avhør hos politiet. Der har de forklart seg både om den siste telefonsamtalen de hadde med datteren før hun forsvant, og de har også fortalt det de vet om datterens omgangskrets og kontakter i Dalsbygda.

Inghilds far, mor og bestefar var onsdag på vei fra Hareid til Norddal for å besøke datteren, da de fikk den urovekkende beskjeden om at datteren var savnet.

Pappa og bestefar var på vei til Inghild i båt, mens resten av familien kjørte bil.

Ukjent bil

Politiet har fått opplysninger om en ukjent grå bil som kjørte i stor fart ut av Dalsbygda tirsdag kveld. Etterforskerne kartlegger alle bevegelser i det lille bygdesamfunnet tirsdag og fram til Inghild Hestholm (18) ble meldt savnet onsdag morgen.

Dette kan tyde på at den unge lærervikaren fra Hareid på Sunnmøre er ført bort fra bygda.

En av flere teorier politiet arbeider med er at 18-åringen kan ha blitt påkjørt og fraktet bort fra Dalsbygda.

Den grå bilen ble sett på vei fra Norddal til Eidsdal en gang mellom 19.00 og 20.00. Vitnet er lokalkjent i bygda og kjenner godt til jegerne som kjører gjennom hele dalen for å komme til og fra jaktterrenget. Denne bilen var helt ukjent.

En annen grå bil ble observert tidligere på dagen, men den er sjekket ut av saken. Dette er ikke den samme bilen som ble observert seinere på kvelden.

Disse opplysningene er gitt til politiet. Det er til daglig liten trafikk gjennom bygda med 83 husstander. Derfor blir nye biler lagt merke til.

Rundspørring

- Vi har mottatt i underkant av ti tips om om ukjente biler i Dalsbygda tirsdag da Inghild Hestholm forsvant. En av disse har vi kontrollert. Det ble ført av en person som hadde æren i bygda, men vi har også tips om andre biler som vi ikke har fått kontrollert, sier avdelingssjef Arnfinn Sandstad i KRIPOS.

Etterforskningsledelsen sier at de ikke vet hvordan Inghild Hestholm har tatt seg hjem fra skolen den aktuelle dagen. De vet heller ikke sikkert når hun kom hjem til hytta hun leide.

- Dette er opplysninger vi håper rundspørringen i bygda vil gi oss svar på, sier Sandstad.

I går ettermiddag kom tre teknikere fra KRIPOS til hytta hvor Inghild bodde. De påbegynte en grundig undersøkelse av grusveien og autovernet ved siden av hytta. Seinere gikk de inn for å lete etter mulige spor som kan bidra til å løse forsvinnings-mysteriet i Dalsbygda.

Kattesporet

Politiet har avhørt mannen som kjørte på og drepte kattungen til Inghild Hestholm. Etter det Dagbladet erfarer tyder alt på at han gjorde det etter at Inghild Hestholm forsvant sporløst tirsdag ettermiddag.

Dette kan være verdifulle opplysninger for politiet i forsvinningsgåten. Nå har de en mulighet til å få innsnevret tidsrommet som forsvinningen skjedde i.

- Vi har ingen holdepunkter for at denne katten har noe som helst med saken ellers å gjøre, sier Skovly.

I går ble nærområdet rundt hytta gjennomsøkt på nytt uten at det ble gjort funn. I tillegg er det søkt i et stort område i Dalsbygda og opp mot Herdalssetra, i vann og på land.

- Vi tror nå at det er lite sannsynlig at vi vil finne henne i nærområdet som er gjennomsøkt, sier politi-inspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

SPOR: Etterforskningsledelsen i Kripos var i går kveld på stedet hvor 18-åringen sist ble sett.