Avtalte dødslek

I hver sin bil kjørte de to guttene rett mot hverandre på den smale veien. Sekunder før de frontkolliderte smatt de til hver sin side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRANDA (Dagbladet): Det var på høylys dag den 6. mai i år at en sjokkert bilist ble vitne til den hasardiøse dødsleken i Stranda kommune på Sunnmøre. De to guttene på 18 og 19 år satte opp farten og raste mot hverandre på den smale og sterkt trafikkerte veien gjennom boligstrøket. Like før de møttes svingte de brått til hver sin side og unngikk kollisjonen. Vitnet måtte bråbremse for ikke å treffe den møtende bilen. Så fikk han ringt politiet.

Russisk rulett

-  Dette er noe av det verste jeg har hørt om, og en kommer vel ikke nærmere russisk rulett med bil, sier politiførstebetjent Johan Arnt Overøye ved Stranda og Norddal lensmannskontor til Dagbladet. Det var han som rykket ut da meldingen kom til politiet.

-  Da vi kom, hadde fuglene fløyet, men vi kjente identiteten deres og fikk dem umiddelbart brakt inn til avhør. Først bagatelliserte de hendelsen, men etter hvert erkjente de forholdet, sier Overøye.

Begge førerkortene ble inndratt for tre måneder, og guttene fikk fire tusen kroner hver i forelegg.

Livsfarlig

-  Vi har jammen nok ulykker på veiene fra før om vi ikke skal framprovosere dem med slik villmannskjøring. Her kunne deres egne og uskyldige liv gått tapt for veien er smal, er i tett boligstrøk og strekningen ender til alt overmål opp i en uoversiktlig bakketopp, sier Overøye, som håper dette ikke er en ny sport i bygda.

De to unge mennene må gå opp til ny førerprøve etter tre måneder om de vil ha nytt førerkort.